Hlavní obsah

Kupte si tank za cenu ojetého BMW M3!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustále nacházíme zajímavá auta za dobrou cenu. Jenže teď se objevila absolutně cool věc. Ne ebay si můžete koupit tank! Ano reálný legendární tank M47 Patton z roku 1955, který je na prodej v přepočtu za něco více než 1,5 milionu korun.

Článek

Opravdu, když se podíváte na ebay, najdete tam v nabídce jeden tank. Samozřejmě, že byla znehodnocena palebná síla a není možné ho použít v boji, je to jen zajímavý vojenský artefakt. Sice je v žalostném stavu, ale kompletní, takže nebude problém jej opravit. Majitel si ho v současném stavu cení na 65 000 dolarů. Prodávaný tank je americkým výrobkem M47 Patton, který byl v šedesátých pronajímán nebo prodáván do italské armády. Celkem jich do Itálie bylo dodáno na 2 480 kusů. Tento model se vyráběl v polovině padesátých let a jeden z kousků si soukromý majitel koupil v roce 1989 a rozhodl se, že jej dá dohromady.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nakonec to ale nedopadlo a tank je nedodělaný. Co je ale důležité, že mu nechybí zásadní součásti, které jsou stále originální a prý je v relativně dobrém stavu. V jeho útrobách je uložen původní dieselový motor Continental 1790-5B a k tanku ještě dostanete primární pohon, hnací hřídel, poklop řidiče a palivové nádrže na obou stranách. Takže pokud sháníte nějaký zajímavý projekt, potřebujete se zabavit nebo postrašit sousedy, tak tohle je ideální možnost. 

Načítám