Hlavní obsah

BMW řady 3 dosáhlo skvělých výsledků v nárazových testech

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nárazové testy americké instituce pro bezpečnost dopravy IIHS patří mezi ty nejpřísnější, přičemž největší problém dělá výrobcům automobilů náraz s malým přesahem, kdy se překážka dostane až na A sloupek. V tomto ohledu však nyní excelovalo BMW 3.

Článek

Pokud se v posledních letech ukázalo, že mají s něčím moderní automobily v otázce bezpečnosti problém, pak je to náraz do překážky, který je s malým přesahem. Standardizované evropské testy totiž počítají s tím, že náraz směřuje ke středu vozu, v USA však začali dělat náraz, který je veden na čelní světlo a často se tak překážka dostane až k A sloupku, který se nárazem zdemoluje a ohrozí tak řidiče. Mnoho automobilů pyšnících se skvělou bezpečností si v tomto testu vylámalo zuby.

Předfaceliftové BMW 3 mělo s tímto nárazovým testem rovněž problém, nejnovější pofaceliftová generace však byla v tomto ohledu vylepšena. Výsledkem je jedno z nejlepších hodnocení, kterých v tomto testu kdy auto dosáhlo. Podobně dobře pak dopadlo i nejmenší kupé od BMW, řada 2. I tento vůz byl označen za velmi bezpečný.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám