Hlavní obsah

Zakázali prodeje Nissanu, BMW a Porsche, vše kvůli emisím!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si v Jižní Koreji koupit Porsche 911 GT3, BMW X5 M či třeba naftový Nissan Qashqai? Pak máte smůlu, tamní ministerstvo životního prostředí zakázalo prodej těchto a sedmi dalších modelů. Údajně kvůli emisním podvodům.

Článek

Padělané dokumenty a certifikáty. Tím se údajně provinily automobilky BMW, Porsche a Nissan na trhu v Jižní Korei. Proto tamní Ministerstvo životního prostředí zakázalo dohromady 10 modelů těchto automobilek. Okamžitě tedy byl zakázán prodej modelů jako je Porsche 911 GT3, Cayenne Turbo a SE Hybrid, 918 Spyder, Cayman GTS či Panamera SE Hybrid a Macan S Diesel. Dále jde o BMW X5 M, Nissan Qashqai diesel a luxusnější varianta japonské automobilky, Infiniti Q50. Tyto vozy jsou vyšetřovány již od jara 2016.

A co víc, lokální importéři těchto tří automobilek musejí zaplatit pokutu, která dohromady činí zhruba 5,9 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 152 milionů korun. Celá kauza se pak týká 4523 automobilů prodaných v Korei. Zástupci Nissanu a BMW se již nechali slyšet, že by rádi dosáhli certifikace těchto modelů a vyřešili tak tento problém.

Reklama

Načítám