Hlavní obsah

Škoda Yeti bude jako malý Kodiaq a dostane virtuální kokpit

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok chystá naše domácí automobilka další modelovou ofenzívu a chystá se opět představit několik nových generací svých modelů a také faceliftů. Jako první přijde na řadu facelift Octavie a její deriváty, potom Rapid, deriváty Kodiaqu a nakonec nová Škoda Yeti.

Článek

Už víme, kdy se druhá generace kompaktního SUV objeví na trhu. Její uvedení by mělo mít stejný scénář jako v případě Kodiaqu. První fotky detailů se objeví v létě a postupně se bude odhalovat až do září, kdy se dočkáme statické prezentace. V průběhu podzimu pak dojde na jízdní mezinárodní prezentaci a Yetiho nové generace bude možné objednávat na sklonku roku. První dodávky vozů k dealerům pak proběhnou na začátku roku 2018.

Jasné jsou i další fakta. Nový Yeti bude vycházet ze stejných základů jako Seat Ateca, která se v České republice vyrábí a bude sjíždět ze stejné linky, jako právě nový Yeti. Co se týče designu, tak Yeti se bude zepředu hodně podobat většímu SUV Kodiaq a zezadu naopak českošpanělskému modelu Ateca. Interiér bude naopak ctít tradiční škodovácké modely. Asi nejdůležitější informací je zavedení virtuálního kokpitu, které již mají koncernoví sourozenci. Nový Yeti totiž bude první škodovkou, která digitální přístrojový štít dostane.

Zdroj: moto1.com

Reklama

Načítám