Hlavní obsah

Porušujete silniční předpisy? Na Taiwanu vám zničí auto!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když uděláte dopravní přestupek ve většině zemí na světě, dostanete pokutu a tím je vše vyřešeno. Liší se pouze hodnota částky či body, které vám strhnout ze řidičáku. Na Taiwanu to funguje ale jinak. Drsně. Klidně vám zničí auto.

Článek
Foto: Archiv Garáž.cz

Pocítil to jeden majitel Lamborghini Murcielago, který si na něj namontoval špatnou poznávací značku. Úžasný dvanáctiválcový supersport mu zabavili státní úředníci a udělali z něho exemplární příklad. Zavolali bagr se speciálním chytacím chapadlem, které mu celý vůz dokonale zničilo. Na videu je vidět, jak se v pomalém likvidování italského supersportu vyžívá i samotný řidič bagru. 

Trhá ho na jemné části, kousek po kousku. Nejdříve začíná ze zadní částí, pak utrhne přední kapotu, aby následně odtrhnul dveře a na závěr zničil střechu a okno. Taiwanská vláda tvrdí, že tímto způsobem chce zvýšit bezpečnost na silnicích a donutit majitele aut dodržovat dopravní předpisy. Mám rád exemplární příklady, ale tohle mi přijde přeci jen příliš. 

Reklama

Načítám