Hlavní obsah

Policie ČR má Audi S6 4.0 TFSI se 450 koňmi!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie si převzala desítku nejsilnějších automobilů, které kdy měla. Pod kapotou se ukrývá čtyřlitrový přeplňovaný osmiválec, jenž na všechna čtyři kola posílá 450 koní! Vozy nahrazují modely předchozí generace A6 s motorem 3.0 TFSI, které již dosluhují.

Článek

Možná si říkáte, že česká policie má další stíhače určené k chytání neukázněných řidičů, ale v tomto případě to není pravda. Deset kusů Audi S6 s přeplňovaným osmiválcem totiž slouží k úplně něčemu jinému - ostatně na rozdíl od nedávno kupovaných Octavií s měřící technikou jsou nová auta policejního sboru řádně polepená a označená. A radary v nich rovněž nenajdete.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tyto vozy nahrazují dřívější Audi A6 3.0 TFSI, které již pomalu dosluhují. Využívat je bude zejména útvar zvaný Ochranná služba Policie ČR. To znamená, že vozy budou použity k doprovodu a ochraně vladních kolon, významných osobností a tak podobně.  Bohužel se zatím nepodařilo sehnat lepší fotografie vozů, musíte se spokojit s těmito dvěma fotkami, které kolují po facebooku.

Načítám