Hlavní obsah

Mercedes-Benz S 400d - nejlepší auto světa?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholná třída Mercedesu prošla faceliftem, a tak jsme ji vyzkoušeli. Rovnou jsme dostali k dispozici největší novinku, a to verzi S 400d, která nyní používá řadový šestiválcový diesel, nejsilnější v historii Mercedesu.

Článek

Tohle je nejsilnější diesel Mercedesu v historii, alespoň tedy v osobních vozech. Značka se po letech vrátila k řadovému šestiválci místo vidlicového a konečně má jednotku, se kterou může bojovat proti německé konkurenci. Doposud totiž nejsilnější naftová třída S měla jen 258 koní. Nyní přichází facelift tohoto povedeného auta a s ním i 340 koní ve spojení s devítistupňovým automatem. Jenže to není vše, co se změnilo.

Pak zde ovšem máme i věci, které zůstaly při starém. Od konkurence se Mercedes třídy S odlišuje starosvětským přístupem k luxusu - sází spíše na pohodlí než ovladatelnost, interiér je spíše barokní než moderní a celé auto si vás prvotřídně hýčká. Má esko vůbec nějaké chyby? To se dozvíte ve videotestu!

Reklama

Načítám