Hlavní obsah

Volvo S90 D5 - Švédská luxusní jachta

 

Již dlouho jsme nejeli relativně běžným autem, které by na sebe tak strhávalo pozornost. A není to kvůli žádnému výstřelku, tohle auto je jednoduše krásné, zvenku i uvnitř. A má v sobě celou řadu zajímavých technologií a detailů.

Článek

Nová generace vozů Volvo přichází s výrazným designem, přičemž zatím na silnicích jezdí jen vozy nejvyšší řady 90. Nejdéle známe SUV XC90, podle nás se však styl se světlomety ve tvaru thorova kladiva naplno projevil až u modelů S90 a V90, což jsou v našich očích patrně vůbec nejkrásnější auta vyšší střední třídy. Jako první se nám do rukou dostal sedan, tedy S90, a to ve vrcholné naftové variantě D5 s pohonem všech kol, osmistupňovým automatem a systémem Powerpulse.

Celý vůz byl v téměř vrcholné specifikaci, kde nechybí unikátní a nejskutečně dobře hrající audiosystém Bowers & Wilkins, adaptivní podvozek se vzduchovým odpružením na zadní nápravě či řada bezpečnostních systémů včetně úplných novinek. Vše je však detailně vysvětleno v našem videotestu, proto se pohodlně usaďte a pusťte si jej.

Reklama

Načítám