Hlavní obsah

Toyota C-HR: Test nepřehlédnutelného městského crossoveru

 

Designové oddělení japonské Toyoty dostalo za úkol zaujmout zákazníky na první pohled. S crossoverem C-HR se jim to povedlo dokonale. Za kontroverním zevnějškem se otočí skoro každý. Nabízí tato novinka ale i něco více, než jen extravagantně ušitý kabátek?

Článek

Toyotu čeká v nejbližších letech zcela nové směřování, než na jaké jsme u ní byli zvyklí. Současné vedení značky chce vyrábět více sportovních a extravagentních aut. Svoje současné vize a představy o ideálním městském autě prezentují na modelu C-HR. Ač se jeho design dá označit minimálně za disktabilní, automobilka už od začátku prodeje registruje velký zájem zákazníků. Jako městské auto má totiž C-HR rozhodně co nabídnout. Bohatá základní výbava, příjemně naladěný podvozek a spotřeba hybridní osmáctistovky patří bezesporu ke kladům. Novinka poutá pozornost už od svého počátku, kdy byla jako koncept představena na autosalonech v Paříži a následně ve Frankfurtu. Sériový model si zachoval až překvapivě hodně z konceptu a vnesl proto mezi kompaktní crossovery trochu čerstvého vzduchu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Je nová Toyota opravdu ideálním autem do města? Dokáže nabídnout něco, co postrádají její konkurenti? Kde jsou její slabiny? Pokusíme se vám odpovědět na otázky v našem redakčním video testu.

Reklama

Načítám