Hlavní obsah

Žena nalila do motoru vodu do ostřikovačů. Co se stalo pak?

Foto: Archiv Garáž.cz

Do motoru patří pouze olej, to ví snad každý. No, občas se stane, že na to někdo zapomene a olejového hrdla pustí jinou kapalinu. Většinou pak následuje totální destrukce motoru. Přesvědčila se o tom jedna řidička v Itálii.

Článek

A co že se tam stalo? Jedné majitelce malého britského hatchbacku se při jízdě rozsvítila kontrolka hladiny kapaliny do ostřikovačů a zahlásila jí, že je potřeba speciální mok pro čištění oken dolít. Žena se ihned vydala k nejbližší benzínové stanici, aby podle informací kapalinu do ostřikovačů koupila a zároveň doplnila. Poté se bez okolků vydala na zbytek cesty. Po chvilce se však z výfuku začal valit kouř a miník začal hůře jet. Řidička tak vůz odvezla do autorizovaného servisu a tam na mechaniky čekalo nemilé překvapení. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Po sundání víka hlavy válců a také olejové vany se na ně začala valit mazlavá hmota. Na vrchní části hnědá, ve spodní části naopak zelená. Majitelka se totiž při doplňování kapaliny do ostřikovačů spletla a místo do speciálně připraveného hrdla, nalila zmíněnou kapalinu přímo do motoru. Popravdě tohle jsme ještě nikdy neviděli. Že někdo neměnil olej, ze kterého se stala vazelina, to známe, ale aby někdo nalil téměř 5 litrů kapaliny do ostřikovačů přímo do motoru, to jsme opravdu neviděli. Zvláště když je na hrdle jasně vyznačená olejnička a více rozlišené, už to v motorovém prostoru ani být nemůže. Majitelku auta zřejmě nečeká nic jiného, než totální generálka motoru nebo spíše jeho výměna. 

Reklama

Načítám