Hlavní obsah

Poznejte automobilová výročí roku 2023 v našem kvízu. Jubileum slaví Škoda, Trabant nebo Ferrari

Foto: BMW

Letos oslavujeme také výročí supersportovního BMW M1. Je mu 45 let, ale do našeho kvízu jsme si vybrali jiné oslavence.

Letošní rok 2023 zase utíká závratným tempem a my pravidelně oslavujeme významná automobilová jubilea. Dnes jsme si pro vás připravili netradiční kvíz, v němž vám připomeneme zásadní výročí populárních aut zábavnou formou, díky níž budete tipovat jejich věk.

Článek

Zvládnete správně uhádnout letošní věk těchto oslavenců?

1. Pojďme začít italskou kráskou. Maličká Alfa Romeo 4C byla prvním moderním vozem značky poté, co se rozhodla vrátit ke sportovním kořenům. Lehoučkou řidičskou hračku dokonce vyráběla z extrémně drahého karbonu a dodnes je snem všech pravověrných řidičů. Zvládnete si správně tipnout, jaké výročí letos slaví?
Foto: Alfa Romeo
2. California byla v historii Ferrari významným modelem. Byla historicky prvním Ferrari s osmiválcem vpředu, historicky prvním Ferrari s pevnou skládací střechou nebo historicky prvním Ferrari se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. A letos oslavuje výročí. Víte, jaké?
Foto: Ferrari
3. Dokonce i konkurenční Lamborghini letos slaví spoustu významných výročí, a to včetně zahájení výroby jednoho ze svých nejúspěšnějších modelů. Bylo to Gallardo s vysokootáčkovým desetiválcem. Kolik mu letos je let?
Foto: Lamborghini
4. A pojďme mezi ty drahé auťáky hodit lidovku. Psal se rok -doplňte-, když ve východoněmeckém Cvikově začala výroba prvních 150 předprodukčních Trabantů 601. Ty letos slaví výročí. Zvládnete správně dosadit vynechaný rok?
Foto: Trabant
5. Japonskou značku Subaru vám jistě nemusíme představovat. Letos oslavuje výročí také její první model s typovým označením 360. Víte, kolik mu je let?
Foto: Subaru
6. Doslova motorizoval poválečnou Francii. Legendární jednoduchý Citroën 2CV pro farmáře přijel na svět ve stejném roce jako technicky inovativní Tucker 48 nebo sportovní Porsche 356. Vzpomenete si, jaký to byl rok?
Foto: Citroën
7. Teď vám to zjednodušíme, protože ročník 1953 je nejžádanějším a nejvzácnějším Chevroletem Corvette vůbec. Vám už jen zbývá procvičit vaše mozkové závity a správně spočítat roky. Kolik let to letos je?
Foto: Chevrolet
8. Vzpomínáte si, když jsme tyhle maličké Fiaty potkávali na českých silnicích? Kolikáté narozeniny letos Uno oslavuje?
Foto: Fiat
9. Tehdy začala zcela nová éra britské značky na nejluxusnější auta na světě. Rolls-Royce byl ve vlastnictví společnosti BMW a začal vyrábět majestátní limuzínu pro smetánku. Víte, v jakém roce začala sériová výroba moderního Phantomu?
Foto: Rolls-Royce
10. V závěru našeho kvízu o automobilových narozeninách nás čeká domácí produkt. Kolikáté výročí letos oslavuje naše Škoda Scala?
Foto: Škoda Auto

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kvízy na webu Garáž.cz

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat na Garáž.cz. Neotálejte a prověřte si své motoristické znalosti. S výsledky se můžete pochlubit v diskuzi pod článkem či na vašich sociálních sítích.

Reklama

Související témata:
Načítám