Hlavní obsah

Kvíz pro fanoušky Need For Speed: Připomeňte si závodní hru s tuningem a ujížděním policii

Foto: Need For Speed

Nemusíte ani být herním šílencem, abyste někdy v životě slyšeli o legendární herní sérii Need for Speed. Ať už od kamaráda, syna, nebo dokonce vnuka. Hlavně mladší generace automobilových nadšenců vděčí hrám za jeden ze svých nejdražších koníčků a bylo to právě Need for Speed, které tvarovalo spoustu z nás. Série postupně budovala naší lásku k rychlému ježdění, jedné konkrétní automobilce, závodění i ujíždění před policií. A právě proto jsme pro vás připravili další speciální kvíz.

Článek

Projděte si náš kvíz o legendární herní sérii Need For Speed a zkuste zodpovědět 10 otázek o její historii bez chyby:

1. A začněme nejbližší budoucností. Už brzy vyjde nové pokračování Need For Speed s podtitulem "Unbound". Do nejslavnější herní závodní série přináší revoluční novinku, jakou jsou...
Foto: Need For Speed
2. Svět Need For Speed v roce 2014 rozšířil i plnohodnotný film, vyprávějící o pomstě i závodění s rychlými auťáky za miliony na amerických silnicích. Vzpomenete si, kdo ze slavných úpravců amerik v něm údajně pomohl se vznikem extrémního Mustangu?
Foto: DreamWorks
3. A teď si připomeneme hru pro zaryté nostalgiky. Páté pokračování Need For Speed z roku 2000 bylo v sérii unikátní, protože se jako jediné věnovalo sporťákům jedné značky. Pamatujete si, jaké slavné značce vzdávalo hold a jak se jmenovalo?
Foto: Electronic Arts
4. S jakým dílem herní série Need For Speed vstoupila do světa ilegálních pouličních závodů vytuněných aut?
Foto: Electronic Arts
5. V Need For Speed se závodí hlavně v městských ulicích a na dálnicích, ale tvůrci experimentovali i s legálním závoděním na světových okruzích. Dvojice pokračování přibližujících svět profesionálního motorsportu se jmenovala...
Foto: Electronic Arts
6. Need For Speed je jednou z nejúspěšnějších herních sérií všech dob. Zkusíte si správně tipnout, kolik kopií vydavatelství Electronic Arts celkem prodalo od uvedení prvního dílu v roce 1994?
Foto: Electronic Arts
7. Hráči v závodních hrách Need For Speed hrají pouze za...
Foto: Electronic Arts
8. Nástupcem nejprodávanější závodní hry roku 2003 a současně jedno z nejúspěšnějších a nejslavnějších tuningových pokračování legendární série bylo...
Foto: Electronic Arts
9. Vůbec nejprodávanějším pokračováním Need For Speed je devátý díl s podtitulem Most Wanted z roku 2005. Ještě jednou si tipněte úspěšnost prodejů a zkuste uhádnout, kolik kopií se jej prodalo.
Foto: Electronic Arts
10. Na závěr našeho kvízu o Need For Speed pro vás máme otázku pro skutečné herní nadšence. Když tvůrci začátkem devadesátých let vytvářeli první hru budoucí legendární série, rozhodli se jí najít důvěryhodného partnera a spojili se s jedním z nejslavnějších motoristických magazínů na světě. Ten se pochopitelně objevil i na obálce hry. Zvládnete jej uhodnout?
Foto: Electronic Arts

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kvízy na webu Garáž.cz

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat na Garáž.cz. Neotálejte a prověřte si své motoristické znalosti. S výsledky se můžete pochlubit v diskuzi pod článkem či na vašich sociálních sítích.

Reklama

Načítám