Hlavní obsah

Batmobil i pro ty, kdo nemají peněz jako netopýří muž. Vyhrajte ho a sestavte si ho z kostiček LEGO

Foto: LEGO

Kdo by nechtěl mít v garáži zaparkovaný Batmobil! Ale málokdo má k dispozici technologickou divizi Wayne Enterprises nebo technickou zkušenost a manuální zručnost, aby si ho zkonstruoval a vyrobil vlastními silami. Přesto je tu jedna cesta, jak ho můžete získat – postavte si ho ze stavebnice LEGO. Díky naší soutěži dokonce zadarmo!

Článek

Hračkářská firma LEGO velmi chytře rozšiřuje svou kolekci stavebnic kromě automobilových modelů, o kterých často píšeme, a mnoha dalších i o řady s filmovou licencí – jedním z nich jsou stavebnice z batmanovského světa s licencí komiksového vydavatelství DC, které temnému rytíři vdechlo život a přineslo věčnou slávu trvající již déle než osm dekád. V souvislosti s novým batmanovským filmem přibyly do řady LEGO Batman nové kousky, které by všechny fanoušky netopýřího muže rozhodně měly zajímat!

Batmobil

V čele samozřejmě stojí věrná replika zcela nového Batmobilu, v němž se bude Batman ztělesněný Robertem Pattinsonem prohánět na filmovém plátně. V podstatě jde o silně upravený muscle car, což je ideální materiál pro konstrukční řadu LEGO Technic. Nejenže má realistický design, ale také řadu dalších funkcí – dvě svítící kostky (žlutá pod kapotou prosvětluje masku chladiče, zatímco červená osvětluje zadní část), řízení předních kol, diferenciál na zadních kolech, otáčející se plamen ze zadní trysky a otevírací dveře a kapotu.

Model měří 45 cm na délku a je sestaven z 1 360 kostiček, což zajistí vysokou pevnost i detailnost celé stavby. Stavebnice LEGO Technic Batmobil je dostupná již od cca dvou tisíc korun a udělá radost nejen dětem (od 10 let), ale také dospělým.

Batmobil: Honička s Tučňákem

Pro menší děti je určená stavebnice Batmobilu s postavičkami Batmana a jeho soupeře Tučnáka – snadno si tedy můžete přehrát jejich lítý souboj, který bude ozdobou celého filmu. Batmobil s modrými plameny šlehajícími z výfuků je totiž vyzbrojen odpalovacími raketami (v přední části má 2 pružinové vystřelovače, které odpalují rakety z přední části) a čelní sklo a střechu lze odebrat, aby bylo možné do kokpitu posadit minifigurku Batmana. Proti němu stojící Tučnák se může bránit ručním raketometem se zabudovaným vystřelovačem na kruhové dílky. Dokáže temný superhrdina znovu zvítězit, nebo ho superpadouch pokoří? To je už čistě na vás…

Stavebnice Batmobil: Honička s Tučňákem obsahuje Batmobil (model má 20 cm na délku) a postavičky Batmana a Tučnáka s dalšími doplňky, celkem se skládá z 392 dílků a lze je kombinovat s ostatními stavebnicemi LEGO. Stavebnice je dostupná za cenu od cca pěti set padesáti korun a je určena pro děti od 8 let.

Batmanova maska

Batmana pozná každý padouch již zdálky podle jeho temné kápě, brnění a masky s jasně rozeznatelnýma netopýříma ušima – a právě jeho masku si můžete sami sestavit a dát si ji na poličku na výstavku, kde na sebe bude přitahovat pozornost. Nemluvě o tom, jaké uspokojení a vytržení z reality vám přinese její sestavování.

Model měří 22 cm na výšku a je složen ze 410 kostek, pořídíte ho již od cca třinácti set korun.

Další batmanovské stavebnice

V nabídce LEGO je ale lákavých stavebnic ze světa Batmana mnohem víc. Vše začíná Batmobilem z filmu/seriálu z šedesátých let, Burtonovská éra konce osmdesátých let zahrnuje nejen Batmobil, ale dokonce i Batwing, chybět samozřejmě nesmí ani Tumbler z trilogie Christophera Nolana. Typická maska netopýřího muže je k dispozici dokonce i v podobě z klasického seriálu nebo jako portrét, postavit si můžete také batmanovu jeskyni a realizovat souboje s dalšími padouchy z Gothamu.

SOUTĚŽ

Líbí se vám stavebnice LEGO z řady Batman? Můžete si o ně s námi zasoutěžit! Stačí ve facebookovém příspěvku stránek Garáž.cz odpovědět na soutěžní otázku – pokud odpovíte správně, můžete se stát jedním ze tří vylosovaných výherců, který dostane hodnotnou stavebnici. Ale neváhejte, soutěž se uzavírá již v sobotu 5. března. Redakce Garáž.cz a LEGO ČR vám přejí hodně štěstí!

Reklama

Související témata:
Načítám