Hlavní obsah

Zadokolka, 400 koní a rotační motor. Mazda RX-9 v roce 2019

Foto: Archiv Garáž.cz

Letošní rok je plný dárků, radosti a úžasných zpráv v automobilovém světě. Teď z Japonska přichází další. Mazda představí v roce 2019 nový sportovní vůz s karosérií kupé, který naváže model RX-7. Bude výkonný, krásný a hlavně s pohonem zadních kol.

Článek

Vše se zakládá na reálných informacích. Mazda už dávno vyhlásila, že chce navázat na sportovní model RX-7. Na podzim loňského roku pak představila koncept RX-Vison a oznámila, že s novým kupé s rotačním motorem oslaví výročí založení automobilky, která vznikla v roce 1920. V návaznosti na tuto studii bylo oznámeno, že Mazda vyvíjí nový rotační motor, jen se nevědělo, jak se nový model bude jmenovat a jaké bude mít technické specifikace. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Je dobré, že se pořád objevují automobilky, které umí hledět do historie a své velké výročí, tady se budeme bavit o stoleté historii, oslaví reálným modelem a ne nějakou hypermoderní futuristickou nesmyslnou studií jako například BMW. Teď už je informací opět o něco více. Mazda oznámila, že by mělo jít o pokračovatele sportovních kupé RX-7 a RX-8, které dostane označení RX-9. Co je ještě lepší, tak design by se neměl příliš odklánět od studie RX-Vision, tedy většího kupé s kabinou hodně posazenou směrem vzad. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A jaká tedy bude pod kapotou technika? Správná, pro řidičské nadšence. Mazda RX-9 by měla mít pohon zadních kol, k tomu nízkou pohotovostní hmotnost na úrovni 1 300 kg a také nový rotační motor s výkonem okolo 400 koní. Respektive půjde o dva rotační motory s přeplňováním, které dohromady vytvoří objem 1,6 litru s výkonem 300 kW. Můžeme očekávat vynikající rozložení hmotnosti, dobré vyvážení výkonu a ovladatelnosti vozu a hlavně velikou porci zábavy. Mazda už dokonce vystřelila první možnou cenu, která bude těsně pod 2 000 000 Kč. No už teď se nemůžeme dočkat a půjde o velmi příjemné stříhání tříletého metru. 

Zdroj: motoring.com

Reklama

Načítám