Hlavní obsah

Za nejkrásnější Volvo zaplatíte od 1 034 900 Kč

 

Další z automobilových novinek, které se představily v Ženevě se dostává na náš trh. Jde o modelo V60, který bude dle našeho názoru tím nejhezčím Volvem v nabídce. Bude ho možné u nás objednávat od 20 března.

Článek

Není to poprvé co konstatujeme, že menší model automobilky Volvo je hezčí na pohled a zajímavější jízdně, než ten větší vlajkový. Poprvé jsme to poznali v případě SUV XC60, které je kompaktnější verzí velké XC90. Nejen designově se nám líbí více, než největší XC90, ale také z pohledu jízdy je příjemnější. Své v tom hraje hmotnost, ale také doladění některých komponentů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Podobný případě očekáváme u nově příchozího modelu V60, který si bere inspiraci z větší V90. Na první pohled je jasné, že i V60 přebírá současný designový směr značky, zejména zezadu se nám však zatím líbí ze všech modelů nejvíce. Naopak V90 či S90 působí až příliš obřím dojmem, v jízdě je pak o něco těžkopádnější. Naopak od šedesátky očekáváme větší obratnost, lehkost a vyladěnější podvozek. V tuto chvíli budou v nabídce tři pohonné jednotky, z toho dva dieselové motory a jeden benzínový. V budoucnu se opět očekává vrcholná hybridní verze T8 a silnější turbodiesel s označením D5. 

A kolik bude nová V60 stát? Pohled do ceníku ukazuje, že nejlevnější variantou bude verze D3 Drive-E s výkonem 150 koní, pohonem předních kol a šestistupňovou manuální převodovkou. Ve výbavě Momentum za něj zaplatíte 1 034 900 Kč. Každopádně i základní výbava Momentu je docela bohatá, především na bezpečnostní a asistenční systémy. Příplatek za osmistupňovou automatickou převodovku je vcelku vysoký, protože za stejnou verzi auta jen s automatem zaplatíte o 60 000 Kč více. Pokud budete chtít čtyřkolku, tak ta je nabízena zatím pouze se zážehovou verzí T6 s výkonem 310 koní, za kterou zaplatíte už 1 314 900 Kč. Nakonec je k dispozici silnější dieselová varianta D4 s manuální nebo automatickou převodovku a výkonem 190 koní. Za tuto verzi modelu V60 zaplatíte 1 109 900 nebo 1 169 900 Kč. 

Reklama

Načítám