Hlavní obsah

Všech 8 generací legendárního Porsche 911 pohromadě na videu

Foto: Porsche

Legendární německý sporťák Porsche 911 nedávno oslavil kulaté 50. narozeniny příchodem zcela nové, v pořadí již osmé generace, která (nepřekvapivě) vypadá podobně jako ta nejstarší. A v tom je právě to kouzlo 911 – máte stejně krásné auto jako kdysi, které ale odpovídá moderním technickým standardům a jede jako z praku. Chvála evoluci!

Článek

Potkat Porsche 911 je pro každého nadšence do aut velký zážitek. Nejdřív si všimnete těch dvou kulatých světel, váš zrak sklouzne po typické siluetě s klesající zádí, kterou byste si nejraději poplácali, kdybyste mohli. Pak zavrčí plochý šestiválec, až vám přeběhne mráz po zádech, zadek auta si přidřepne a 911 vystřelí vpřed. Dokážete si to představte? Tak teď si ještě zkuste představit, že tohle uvidíte osmkrát za sebou…

Automobilce se podařilo postavit vedle sebe všech osm generací nádherné 911, na kterých je krásně vidět pokrok – od úzké a křehké 911, 930 a 964 přes svalnatější 993 a 996 až po moderní 997 a 991 a horkou novinku 992. Je fascinující sledovat, jak se proporce a detaily měnily a silueta s dalšími hlavními poznávacími znaky zůstávaly stejné. Díky designérům a managementu Porsche za to!

Ale tenhle sraz osmi ikonických Porsche nebyl jen o stání a obdivování, ale také o jízdě, protože to je to, co nejlépe definuje 911 – radost z jízdy a vzrušení z rychlosti. A toho mají všechny 911 na rozdávání, každá v trochu jiné formě a s trochu jinou příchutí. Musel to být úžasný zážitek sedět za volantem kterékoliv z nich při jízdě tohoto výjimečného konvoje. Kdybychom se měli na konci dne rozhodnout, kterou bychom si vzali domů, máme jasno – chtěli bychom všechny! Co vy?

Reklama

Související témata:
Načítám