Hlavní obsah

Videodokument: Škoda Octavia slaví 20 let

 

Prodloužená Octavia Long postavená na objednávku Miloše Zemana a další zajímavé modely Octavie první generace, které jste pravděpodobně nikdy neviděli. To je náš dokument ke 20 letům novodobé Octavie!

Článek

Škoda Octavia umí být skvělým rodinným, sportovním, ale také závodním či vládním vozem. Na trhu se Octavia objevila již v roce 1996 a šlo o první vůz naší automobilky, který dostal moderní sdílenou platformu s ostatními modely z koncernu Volkswagen Group. Pro škodovku toho model Octavia přinesl hodně, především hned několik premiér, jako například pohon všech kol, sportovní verzi i přeplňovaný vznětový motor.

Octavia se ihned po svém uvedení stala také nejupravovanějším automobilem v České republice a nesmíme zapomenout ani na zajímavé varianty, které v průběhu dvaceti let vznikly. Asi tou nejlepší Octavií je závodní provedení WRC, které škodovku poslalo do nejvyšších pater světových rally. Zároveň nechyběla luxusní verze Laurin a Klement, ze které následně vznikla prodloužená varianta Long. To a ještě více můžete vidět v našem krátkém dokumentu.

Reklama

Související témata:
Načítám