Hlavní obsah

Video: Toyota GT86 - Jak se jezdí bokem na krutém severu?

 

Konečně jsme se na začátku letošního roku dočkali modernizace jednoho z nejzábavnějších a nejovladatelnějších aut na trhu. Toyota GT86 se nám představila na ledě a sněhu v Laponsku.

Článek

Nečekejte nic velkého, tedy alespoň na první pohled, protože Japonci jdou na facelift trošku jiným stylem než Evropani. Tolik jim nejde o design, ale soustředí se spíše na techniku a ladění drobných detailů. To platí u Toyoty dvojnásob. Na první pohled totiž GT86 vypadá skoro stejně jako její předchůdce. Ale bystré oko pár novinek pozná, pro zbytek už si musíte jít pod kapotu. 

Toyota GT86 není přeborníkem ve sprintu, protože má pod kapotou atmosférický plochý čtyřválec s výkonem jen 200 koní. Její vtip je v nízké hmotnosti, podvozku a neskutečné mrštnosti. Teď se k tomu přidává ještě zesílení tuhosti, upravené naladění tlumičů a pružin a další drobnosti. My jsme schopnosti faceliftované verze GT86 zkoušeli v Laponsku na krásné uklouzané ledové trati, pokryté sněhem. Podívejte se na videu, jak nám to šlo a jak se nám nová Toyota GT86 líbí. 

Reklama

Načítám