Hlavní obsah

Video dne? Ostrý závodní Mustang driftuje po Nürburgringu

Foto: YouTube - Ford Performance

Vaughn Gittin Jr. se svým Mustangem RTR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dojde na jezdění kolem legendární Severní smyčky Nürburgringu, zpravidla jde o nejlepší zajetý čas. Jenže tady o něj ani v nejmenším nešlo. Profesionální drifter Vaughn Gittin Jr. chtěl se svým ostrým Mustangem zdolat trať hlavně efektně, což se mu bezesporu docela podařilo. Takhle zábavné video z Nürburgringu tady dlouho nebylo.

Článek

K mání bohužel není celé kolo, ovšem i tříminutový sestřih je víc než zajímavou podívanou. Kamera i střih jsou naprosto perfektní, podobně jako drifterovo řidičské umění. Poháněná záď Mustangu se snaží předběhnout předek prakticky po celou dobu, občas zorá kousek trávy vedle asfaltu a teprve na dlouhých rovinách zmizí oblaka vytvořeného kouře.

Někdo na Gittinově Instagramu pochopitelně vznesl přirozenou otázku, kolik sad pneumatik padlo, než driftovací Mustang obkroužil jednadvacetikilometrový okruh a jeho 154 zatáček. „Pár sad to bylo…“ zněla odpověď.

Video sice není tak vychytané a svým způsobem dokonalé jako třeba legendární Gymkhana Kena Blocka, ale i tak určitě stojí za podívání. Jak už bylo řečeno, takhle zábavné kolo na Nürburgringu se hned tak nevidí.

Podobných videí z Nürburgringu sice moc není, ovšem když odmyslíme driftování, máte vy nějakého svého oblíbence?

Reklama

Načítám