Hlavní obsah

Garáž Honzy Koubka: Jak praktický je Peugeot Rifter?

Video: Honza Koubek

 

Už to není osobák, ale ještě to není ani úplně dodávka. Praktický Rifter balancuje někde na půl cesty a nabízí náhradu za mizící vozy kategorie MPV. Nebude ale tahle vyzdobená polododávka pro každodenní rodinné využití přece jen trochu kompromisním řešením?

Článek

Zákazníci kategorie MPV houfně přesednuli do SUV a crossoverů – tedy alespoň ti, kteří tu spoustu prostoru a praktickou variabilitu ve skutečnosti až tak nepotřebovali. SUV se sice často tváří jako pořádně velké auto, ale s vnitřním prostorem už to takový zázrak nebývá. Mizející MPV ovšem nadělala vrásky lidem se spoustou dětí nebo s prostorově náročnými koníčky – zkrátka těm, kteří je opravdu využili.

Náhradou jsou osobní verze malých užitkových aut, nebo chcete-li polododávek. Zní to na první poslech trochu přitaženě za vlasy: kdo by chtěl jezdit s rodinou v dodávce? Jenže automobilky se postupně naučily ladit podvozky malých užitkových vozů tak dobře, že mnohdy skutečně jezdí jako jen trochu větší kombík. Akorát že k tomu mají uvnitř ještě o hodně víc místa.

Peugeot Rifter je sourozenec z velké rodiny. Stejné auto s jinými znáčky dostanete od Citroënu, ale také Opelu a Toyoty. Peugeot se odlišuje nejvíc, a to svým interiérem. Více se dozvíte ve videu!

Reklama

Související témata:
Načítám