Hlavní obsah

V Praze odstartuje nejlepší rallyový speciál současnosti

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuto sobotu se bude v okolí Strahova prohánět Ford Fiesta WRC ve specifikaci 2017. Do nejnovějšího speciálu mistrovství světa v rally usedne česká posádka Dohnal - Ernst, která si tento úžasný vůz vyzkoušela v Bělé pod Bezdězem.

Článek

Nejnovější soutěžní Fiesta WRC je postavená podle nových pravidel, které pomohly k větší atraktivitě WRC. Zvýšil se přítlak, vylepšila se aerodynamika a také výkon soutěžních speciálů WRC. Zároveň s tím však jejich ceny vyšplhaly do astronomických výšin. Tak právě Fiesta WRC, kterou vlastní Mads Ostberg, je nyní na prodej a v přepočtu za ní chce skoro 15 000 000 Kč. I Martin Prokop, náš jediný účastník šampionátu WRC říká, že současné speciály jsou pro soukromníky neufinancovatelné. Myšleno samozřejmě v podobě kompletní sezóny ve WRC. Právě Honza Dohnal si ji mohl, díky svým sponzorům, dovolit alespoň na podniku jako je Pražský rallysprint. Mimochodem Sebastien Ogier vybojoval s Fordem Fiesta WRC dva tituly světového šampióna, v jezdcích i týmech. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Posádka Honzy Dohnala tak s tímto vozem bude jako jediná startovat mimo mistrovství Světa. „V první řadě musím poděkovat partnerům, kteří nám umožnili start s tímto skvostem. Chtěli jsme fanouškům pražského rallysprintu předvést něco zajímavého. Nejdříve jsme uvažovali o elektromobilu, ale ten na trati rychle ztrácí rychlost a tak nás napadlo požádat M-Sport. Dohodli jsme se a jsme tak první privátní tým na světě, který s tímto vozem startuje mimo závod Mistrovství světa. Pro mne jako pro jezdce je to nejvíc, co mohu zažít,“ komentuje svůj start s tímto vozem Honza Dohnal. Autoklub České republiky tuto zcela mimořádnou událost podpořil zajištěním testu, který přilákal do Motorlandu Bělá řady novinářů, kteří tak měli jedinečnou možnost vidět tento vůz v akci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jsme pyšní na to, že v České republice jsou nadšenci, kteří žijí motorsportem a nabídli fanouškům tento úchvatný vůz, se kterým tovární tým M-Sport získal dva mistrovské tituly v kategorii WRC. Autoklub České republiky je rád, že mohl pomoci alespoň malou měrou zajištěním testu týmu Honzy Dohnala, který se postaral o tuto světovou premiéru,“ dodává Adam Eliáš, výkonný ředitel Autoklubu ČR. Pražský Rallysprint startuje již tuto sobotu 25. listopadu 2017 a tratě povedou přes Strahov a jeho okolí. Pokud tedy chcete vidět nejnovější speciál WRC na vlastní oči, doražte na Strahov. 

Reklama

Načítám