Hlavní obsah

Úvěr na auto – Kdy se vyplatí, kdo nabízí nejvýhodnější?

Foto: Pexels.com

Automobil je bezpochyby důležitým dopravním prostředkem téměř pro každou rodinu, někdo jej dokonce potřebuje k výkonu práce. Ne vždy se zadaří našetřit vyšší sumu na nové či ojeté auto v dobrém stavu a nezbývá nic jiného než si půjčit. Kde ale sehnat výhodný úvěr?

Článek

Půjčka na auto je stejně jako jiný úvěr závazkem na delší dobu a zásahem do rodinného rozpočtu. Je proto dobré si před samotným sjednáním porovnat jednotlivé nabídky přes nezávislé srovnávače, mezi srovnávače půjček na auto patří portál NavigatorUveru.cz.

Ještě větší výhodu nabízí potom využít srovnávačů více a porovnat jednotlivé nabídky. Kromě úvěrů jsou cenová srovnání pro vozidla dostupná také pro pojištění. Přes internet nabízí srovnávače pojištění možnost porovnat ceny a nabídky pojišťoven. Takovou službu nabízí např. srovnávač pojištění a povinného ručení www.123ruceni.cz.

Většina lidí považuje vlastní automobil téměř jako nutnost. Kromě pohodlného cestování bez nutného hlídání jízdního řádu nabízí cestu do práce, za přáteli nebo třeba na dovolenou. Pořízení nového auta však není nejlevnější záležitostí. Proto existuje hned několik způsobů, jak koupi vozidla financovat.

Kromě spotřebitelského úvěru na auto, které lze sjednat v rámci bankovní i nebankovní společnosti, existuje klasický finanční leasing nebo operativní leasing.

Foto: Pexels.com

Každý úvěr je potřeba brát zodpovědně. Doporučuje se nejlépe rozhodnutí prodiskutovat i s někým jiným.

Úvěr na auto: jak na něj? Výhody a nevýhody

Pro bankovní půjčku na auto je nutné splňovat několik podmínek, nemůže o ni zažádat úplně každý. V první řadě musí být žadatel starší minimálně 18 let, dále je nezbytné být bonitní (tedy schopen splácet), doložit příjem, osobní doklady a jiné důležité dokumenty.

Mezi výhody úvěrů na auto se ve velké míře řadí možnost sjednat online. Navíc jsou podmínky pro žadatele vypsány srozumitelně a pochopitelně, sjednání půjčky na auto je tak snadné a rychlé, banky mnohdy nabízí i flexibilní splácení. Žadatel se stává majitelem vozidla ihned po koupi.

Jak už to bývá, i úvěry na auto mají své nevýhody. Majitel se stává plně zodpovědným (i za servis), musí si dokoupit pojištění a být dostatečně bonitní. Je dobré si proto dopředu zjistit, zda měsíční splátky příliš nezatíží rodinný rozpočet.

Poskytovatelé úvěrů na auto

Jak bylo zmíněno již výše, poskytovateli úvěrů na auta jsou bankovní i nebankovní společnosti. Srovnání jednotlivých nabídek poskytuje řada online porovnávačů, kromě NavigatorUveru.cz a 123ruceni.cz je možné nalézt další stránky s podobnou službou. Díky nim je snazší vybrat vhodný produkt, jako správný úvěr, který bude žadateli vyhovovat jak podmínkami, tak výší úroků a dobou splácení.

Načítám