Hlavní obsah

Ultimátní obytňák? Stodola, co jede až 160 km/h!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechte to na Britech a jejich hračičkovství. Když zrovna ve svých stodolách nestaví auta, dělají je rovnou z těch stodol. Protože proč si kupovat obytňák, když můžete vybavit pohonem rovnou dům, co už vlastníte?

Článek

Je to celé hrozná ptákovina, ale právě takovými jsou i petrolheadi živi. A v Británii vám opravdu zlegalizují všechno, takže můžete na výkonnou sekačku posadit gauč nebo křeslo, případně pod pohovku namontovat traktůrek a s trochou štěstí můžete vyrazit na silnice. Kevin Nicks šel ale ještě o krok dál. Se svou dcerou si na dvorku postavil auto ze stodoly. Jednoduše malou stodolu vzal a posadil ji na to, co mu zbylo z Volkswagenu Passat. Šestiválcový motor o objemu 2,8 litru má s dřevěnou stavbou co dělat, a proto ještě Nicks namontoval po vzoru Rychle a zběsile vstřikování dusíku, které katapultuje souhrnný výkon jeho stroje někam k 280 koním.

Video vás možná zklame, zvlášť až uvidíte, jak moc se v téhle stodole plýtvá místem. Celý předek je vlastně jen obestavěná kabina. Kufr je sice obří, ale jakmile ho naložíte, přijdete i o ten zbytek jízdních vlastností. Ano, Nicksův vůz je v podstatě jen Passatem s kuriózní karosérií - jinak by ostatně nedostal poznávací značky. Je široký, no jako stodola, a na silnici rozhodně budí pozdvižení. Maximálka při plném zápřahu dusíku je prý až 160 km/h, což je na tohle monstrum s aerodynamikou nula nula nic, docela uspokojivá hodnota. Až vás jednoho dne bude tahle šílenost předjíždět na dálnici, nezapomeňte zamávat.

Reklama

Načítám