Hlavní obsah

Kam o víkendu? Svět Škodovek přivítá Johna Hauglanda, bude se závodit a muži podpoří „svou“ věc

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tradičně vám přinášíme přehled námi vybraných zajímavých motoristických událostí, jaké vám nesmí uniknout o nadcházejícím víkendovém volnu. V pátek se v českém muzeu Svět Škodovek objeví legenda motorsportu John Haugland se svými kolegy, v sobotu budou závodit veterány v Sosnové, v neděli proběhne nadšenecká jízda pro podporu výzkumu rakoviny prostaty a na celý víkend se sjedou terénní Jeepy.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Autogramiáda v Automuzeu Svět Škodovek

České automobilové muzeum Svět Škodovek jsme vám na Garáži už představili a na nastávající víkend tam připravují opravdovou senzaci! Už v pátek 23. září od 16:00 v Mrači ve Středočeském kraji proběhne autogramiáda hvězd škodováckého motorsportu.

Hlavní hvězdou přitom bude legenda světového motorsportu a rally John Haugland, dlouholetý jezdec továrního týmu Škoda a celoživotní nadšenec do ikonické Škody 130 RS. Spolu s ním se na autogramiádě ukáže i jeho dlouholetý spolujezdec a navigátor Arild Antonsen a německá závodnice Monika Eckardt. Přijďte si pro podpis vašeho modelu, plakátu nebo se stavte jen si popovídat a užijte si závodnické hvězdy.

Foto: Škoda Auto

John Haugland začal závodit v roce 1964 s Octavií a ve vozech značky Škoda odstartoval do absolutní většiny svých soutěží

Podzimní Veteránské Sosnění

Závodní trať v Sosnové nedaleko České Lípy v sobotu 24. září přivítá událost „Podzimní Veteránské Sosnění“. Organizátoři z Czech Classic Car Clubu zvou všechny majitele závodních a sportovních historických aut, aby se přijeli vyblbnout a zazávodit si na oblíbený český okruh, který se navíc relativně nedávno výrazně prodloužil novým asfaltem na dřívější šotolinové části trati.

A bude to zábava! Pořadatelé pro diváky připravují demonstrační jízdy bez měření času i tréninky, kvalifikace a odpolední závody, přičemž ten poslední odstartuje legendárním startem ve stylu čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, kdy závodníci musí ke svým vozům doběhnout, připoutat se, nastartovat a vyrazit. Oficiální pozvánka navíc slibuje i účast monopostů Formule 3 a MTX.

Foto: Czech Classic Cars Club

Podzimní Veteránské Sosnění bude zábavnou podívanou pro všechny nadšence do klasických závodních aut a soutěžení

Distinguished Gentleman's Drive v Česku

Chlapská vyjížďka pro dobrou věc. Celosvětová akce „Gentlemensdrive“ na podporu výzkumu rakoviny prostaty a mužského zdraví probíhá v 500 městech po celém světě a uskuteční se i v Česku. V neděli 25. září se na zámku Svijany v Libereckém kraji sjedou majitelé veteránů vyrobených až do posledního dne roku 1979, aby podpořili společný zájem.

I v Česku si pořadatelé po vzoru ostatních světových zemí přejí účast ve společenském obleku, přičemž se sejdou už v devět hodin ráno, společně se vyfotí a následně vyrazí na příjemnou projížďku s přibližnou délkou 50 kilometrů. Pokud je nestihnete ráno, druhou šanci budete mít okolo poledne, kdy se vrátí na Svijanský zámek a tam sešlost oficiálně ukončí.

Foto: Distinguished Gentleman's Drive

Distinguished Gentleman's Drive je celosvětová nadšenecká akce, která pomáhá financovat výzkum rakoviny prostaty

Jeeping 2022

Jste nadšenci do legendárních terénních Jeepů? V Jizbici pod Blaníkem se o nastávajícím víkendu ve dnech 23. až 25. září uskuteční přátelské setkání majitelů a fanoušků značky Jeep. I letošní „Jeeping“ bude ideální akcí pro všechny off-roadové nadšence, protože organizátoři přivítají všechny fanoušky bez ohledu na to, zda přijedou Jeepem, nebo ne.

Letošní ročník dokonale vystihne kulturu majitelů ikonických Jeepů, protože kromě parádní zábavy a dobrého jídla je v plánu i spanilá jízda, a dokonce i soutěže o nejnaleštěnější nebo nejzaprasenější Jeep srazu. Přijedete se podívat?

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám