Hlavní obsah

Kam o víkendu? Na ameriky do Hradce, embéčka do Bakova, kaskadéry do Ostravy a vojenství do Rokycan

Foto: Škoda Auto

Už víte, co budete dělat o víkendu? Tradičně vám přinášíme tipy na volnočasové aktivity s vůní benzinu. O nastávajícím víkendu se v Česku sjedou slavné ameriky, legendární československá „embéčka“, kaskadéři udělají nezapomenutelnou show pro diváky a v rokycanském vojenském muzeu budete mít příležitost dozvědět se zajímavosti z historie válčení.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Ikonické i moderní ameriky na Hradecké V8

Jeden z nejznámějších českých srazů ikonických amerik se uskuteční už tento víkend. Na letišti v Hradci Králové se znovu sjedou milovníci i majitelé parádních amerik, aby se společně setkali při příležitosti 15. ročníku Hradecké V8. Už tradičně se na ní ukáží klasické i moderní ameriky, které se v Česku těší obrovské oblibě.

Pořadatelé navíc slibují skvělou zábavu včetně páteční večerní projížďky Hradcem Králové, koncerty i spoustu soutěží, včetně Miss Hradecká V8. Letošní ročník slavnostně začíná už v pátek 19. srpna a bude ukončen v nedělních dopoledních hodinách. Nejdůležitější program je přitom pochopitelně naplánován na sobotní hlavní den akce.

Foto: Lukáš Volšický

V Česku populární srazy amerik jsou pro fanoušky skvělou příležitostí, jak si prohlédnout ikonické klasické ameriky, jakou je i originální Ford Mustang

Legendární „embéčka“ na srazu vozů Škoda 1000 MB/MBX/MBG

Pokud raději obdivujete nejslavnější lidová auta z Československa, neměl by vám uniknout letošní ročník srazu majitelů vozů Škoda 1000 MB, MBX a MBG. Mimochodem, také vás zaujalo málo vídané označení MBG? Byla to vrcholná „embéčka“ pro export a tuzex s dvoukarburátorovými motory o výkonu 38,3 kW, tedy přibližně 52 koní, jakých se v letech 1967 až 1968 vyrobilo pouze 3 287 kusů.

Letošní ročník srazu majitelů „embéček“ se uskuteční ve dnech 19. až 21. srpna ve Volnočasovém areálu a kempu v Bakově nad Jizerou. Už tradičně sraz nabídne příjemnou zábavu, soutěže i orientační jízdu po okolních silnicích.

Foto: Škoda Auto

Legendární Škoda 1000 MB je jedním z nejvýznamnějších československých aut

Kaskadéři na Czech Stunt Days 2022

Chcete vidět pořádnou akci plnou adrenalinu? O nastávajícím víkendu se v Ostravě bude konat jubilejní 10. ročník soutěže W-Tec Czech Stunt Days. Motocyklové kaskadérství v posledních letech patří mezi progresivně rostoucí odvětví a divákům přináší nevídanou podívanou. O rozžhavené pneumatiky, vůni benzinu i emotivní zážitek tedy rozhodně nebude nouze.

I na letošním ročníku se ukáže světová špička motocyklových kaskadérů i další zajímavá odvětví extrémního motorsportu, jako je trial stunt, flatland, kaskadéři v autech a na čtyřkolkách, lady stunt i začínající mladí borci. Letošní ročník akce se uskuteční ve dnech 19. až 21. srpna.

Foto: Jan Majurník

Rokycanské vojenské muzeum umí vyrábět i povedené repliky vojenské techniky pro filmaře

Komentované prohlídky v muzeu vojenské techniky v Rokycanech

A na závěr máme zajímavou pozvánku i pro nadšence se zájmem o vojenskou historii. Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech, o kterém jsem psali zde, na neděli 21. srpna připravuje mimořádné komentované prohlídky s průvodcem, který vám odhalí ta největší fakta i tajemství o unikátních exponátech.

Mimořádné komentované prohlídky rokycanského vojenského muzea jsou naplánovány od 10:00 a 14:00, přičemž služby průvodce jsou zdarma a jako návštěvníci zaplatíte jen běžné vstupné. To vypadá jako nabídka, která se neodmítá. Zejména, pokud se zajímáte o vojenskou historii.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám