Hlavní obsah

Evropská autokrosová špička si dá tento víkend dostaveníčko v Přerově. U toho nesmíte chybět!

Foto: Autokros Přerov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autokrosové závodění má v ČR dlouhou tradici a těší se velké oblibě fanoušků. To ostatně pomohlo i tomu, že přerovská rokle tento víkend znovu přivítá prestižní závod mistrovství Evropy. Kromě soubojů hvězdných závodníků z celé Evropy napříč mnoha třídami připravili pořadatelé pro diváky také bohatý doprovodný program, takže byste si to určitě neměli nechat ujít.

Článek

První mistrovství Evropy se v přerovské CROSS Areně jelo již v roce 1998 a tato štace je tak již dlouho pevnou součástí kalendáře nejelitnějšího seriálu mezinárodního autokrosu. Jeden kilometr dlouhá trať s ikonickým skokem Mamut se také pyšní výjimečným parametrem v celém evropském šampionátu, a to největším převýšením.

Foto: Autokros Přerov

Přerovská trať má svá unikátní specifika a je tradičně obsypána nadšenými diváky tvořícími nezapomenutelnou sportovní atmosféru.

Termín Mistrovství Evropy v autokrosu Přerov

Závod pod patronátem FIA se jede o víkendu 26. a 27. srpna.

Program Mistrovství Evropy v autokrosu Přerov

V sobotu 26. srpna se konají měřené tréninky (od 11:30) a první série rozjížděk (od 16:30).

V neděli 27. srpna budou po druhých (od 8:00) a třetích rozjížďkách (od 10:45) k vidění semifinále (od 13:30) a finálové závody (od 15:00).

O mistrovské body se utkají jezdci v kategoriích SuperBuggy, Buggy1600, JuniorBuggy, CrossCar a CrossCarAcademyTrophy. Předvedou se také mladé naděje z RacerBuggy.

Živý přenos na ČT můžete sledovat v neděli 27. 8. v čase 14:30 – 17:00.

Vstupenky

Na místě koupíte vstupenku na sobotu za 300 Kč (v předprodeji na Ticketportal za 250 Kč) a na neděli za 500 Kč (předprodej 350 Kč), na celý víkend za zvýhodněných 700 Kč (předprodej 500 Kč). Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Na místěPředprodej
Sobota300 Kč250 Kč
Neděle500 Kč350 Kč
Sobota + neděle700 Kč500 Kč
VIP2 500 Kč2 250 Kč
Depo150 Kč
Parkování100 Kč
Kemp250 Kč/osoba

Doprovodný program

Bohatý doprovodný program nenechá diváky vydechnout ani na okamžik. Letecká show vítěze Red Bull Air Race Martina Šonky už loni zvedala ze sedadel všechny přihlížející. Nově je zařazen exhibiční závod známých osobností – Martin Dejdar, Martin Šonka, Olga Lounová a Michal Kavalčík budou bojovat o první místo, a přitom skvěle bavit. V divizi SuperBuggy se opět představí Tomáš Enge. Probíhat budou také autogramiády, soutěže pro děti s Michalem Kavalčíkem, sobotní večer bude končit koncertem kapely Harlej.

Kompletní informace najdete na stránkách pořadatele www.worldautocross.com.

Reklama

Související témata:
Načítám