Hlavní obsah

Trychtýř na nádobce ostřikovačů je nový prvek Simply Clever

Foto: Škoda Auto

Jistě všichni dobře vzpomínáte na ohromnou kauzu, kterou bylo zavedení škrabky do víčka nádrže u nových modelů Škoda. Právě s touhle vychytávkou vešlo v široké povědomí takzvané „Simply clever“. Tímto označením – v překladu „prostě chytré“ – označuje Škoda šikovné a účelné prvky ve svých vozech. A nyní přidává další.

Článek

Všechny prvky, spadající do sféry Simply Clever, se mohou na první pohled zdát jako řada podivností. Škrabka ve víčku nádrže, síťky a úchytky v zavazadelníku, deštník ve dveřích řidiče, chrániče hrany dveří, odpadkový koš u spolujezdce nebo výstupky na dně držáku na pití, které přidrží malou PET lahev, aby se dala otevřít jednou rukou. Jenomže při bližším zkoumání, a hlavně při běžném využívání auta se projeví, že jsou mnohé z těchto prvků i přes svou prostotu naprosto geniální. Třeba na hraně zmiňované škrabky se od nedávna objevuje malé pravítko, kterým si lze měřit hloubku dezénu pneumatiky.

Je každopádně docela zajímavé, že Škoda je v zásadě jedinou automobilkou, která se podobně účelnými a chytře vymyšlenými pomůckami zabývá. Žádnou podobnou iniciativu nenajdete ani v rámci koncernu Volkswagen, ale ani u žádné jiné značky. Tím samozřejmě nechci říci, že je Škoda jedinou automobilkou s praktickými auty, ale jsou to přesně ty drobné promyšlené detaily, které dělají soužití s autem jednodušší a příjemnější.

Nicméně teď k té novince, kterou Škoda právě oficiálně uvedla jako nejnovější ze Simply Clever prvků. Jedná se o šikovně vymyšlené gumové víčko nádržky ostřikovačů, sloužící po otevření jako široký trychtýř. Popravdě řečeno, vymyšlené je to senzačně. Při dolévání vody do ostřikovačů má klasický trychtýř po ruce jen málokdo a strefit se do úzkého hrdla nádobky je zpravidla očistec, končící potřísněním všeho kolem.

Foto: Škoda Auto

Trychtýř integrovaný do víčka nádobky ostřikovačů

Jako první se chytrý víčko-trychtýř objevuje na dvojici modelů Scala a Kamiq, kde jsou bez příplatku již v základní výbavě. A stejnou vychytávku odteď obdrží i všechny nově příchozí modely značky.

Reklama

Související témata:
Načítám