Hlavní obsah

Trénink s Liborem Podmolem: V listopadu skočí dvojité salto!

Video: Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední český freestyle motocyklista Libor Podmol už zase usilovně trénuje na listopadové Gladiator Games, kde chce opět divákům předvést nový trik. Po loňském frontflipu to letos budou hned dvě salta za sebou, což je trik, který je ve skutečnosti mnohem náročnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Článek

Ačkoliv se Libor Podmol věnuje freestyle motokrosu na profesionální úrovni již patnáct let, dvojitou rotaci bude skákat poprvé. „Jsem první Čech, který udělá double backflip, tak doufám, že to dobře dopadne a všichni v O2 areně vybuchneme pozitivními emocemi,“ plánuje přední český rider ani ne měsíc a půl před akcí. Podle něj je na dvojitém saltu nejtěžší to, že se při něm létá o dost výše než u jiných triků: „Je to hrozně strašidelný trik, protože při něm letím třeba o dva nebo o tři metry výš, takže jsou to pak samozřejmě i větší rány při dopadu,“ vysvětluje úskalí Libor Podmol.

Další specialitou, díky níž bude premiérový trik ještě těžší, je, že během Gladiator Games ho bude Libor skákat souběžně vedle sebe se svým bratrem Filipem. „To je další stresující faktor, takže doufám, že to bude taková naše Podmol brothers noc a uvidíme, jak to dopadne,“ hovoří o listopadové akci s respektem starší z bratrů Podmolových.

Libor trénuje každý den na louce kousek za Benešovem, ale i na pozemku u svého domu nedaleko Vlašimi. „Gladiátoři“, kteří se letos konají 3. listopadu, jsou pro něj totiž jedna z nejvýznamnějších akcí roku: „Gladiator Games pro mě představují vlastně skoro všechno, co se freestyle motokrosu týče, protože jsem vlastně díky nim začal jezdit,“ vysvětluje Podmol a přidává hned několik zážitků z uplynulých ročníků. „Je to největší akce v mé zemi a je tam také nejvíc mých fanoušků, takže právě proto do toho chci dát víc než sto procent,“ říká zkušený jezdec.

S Gladiator Games ale pro Libora sezóna zdaleka nekončí, hned o čtrnáct dní později ho totiž čeká závěrečný závod mistrovství světa v Číně a tam si také rozhodně nepojede jen pro účast: „Teď sedím na třetí pozici v celkovém pořadí, šance na titul tam je. Samozřejmě bych ho rád urval, ale to každý z nás, co tam jezdíme,“ říká Podmol a dodává, že hlavní bude se na Gladiator Games nezranit.

Pro všechny ty závody a přípravu na ně by se mohlo zdát, že Libor už nemůže mít čas na nic jiného. Tenhle přední český rider ale je ale mimořádně aktivní, i když zrovna nesedí, nebo v jeho případě spíš nevlaje za řídítky svého motocyklu. Momentálně usilovně dokončuje svou druhou knihu, věnuje se médiím i sponzorům, relaxuje a v neposlední řadě cvičí a věnuje se rodině: „Člověk se musí starat, aby byli všichni kolem něj happy,“ říká s úsměvem na závěr.

Reklama

Související témata:
Freestyle
Načítám