Hlavní obsah

Top 5 Porsche: Nejlepší závodní speciály historie

Foto: Archiv Garáž.cz

Porsche je jedna z automobilek, která má bohatou závodní historii, ve které se objevují jedny z nejlepších závodních speciálů. Proto tady máme další sérii příběhů Top 5, která startuje motorsportem.

Článek

Tak tohle se nám opravdu líbí, ale na druhou stranu bychom nechtěli vybírat pět nejlepších závoďáků od Porsche. Je jich tolik, že zvolit jen pět je těžkým úkolem a následně seřadit žebříček ještě těžším. Vlastně všechny bychom dali na první místo. Naštěstí je tu Derek Bell, který tuhle prekérní situaci vyřeší za nás.

Jelikož jsme mladší, tak bychom na první místo dali Porsche 911 GT1, auto z doby, kdy peníze nebyly problémem a automobilky měly neomezené rozpočty. Karbonová placka jezdila vytrvalostní závody v nejvyšší kategorii a v LeMans se ji podařilo v roce 1998 vyhrát.

Jenže pak následují neuvěřitelné ikony motorsportu od Porsche. Ve výběru nemůže chybět legendární 917, ani novější 962 C, se kterou právě Derek Bell sám závodil. Považuje ji za svou number one závodních speciálů od Porsche. Nicméně jedničkou je Porsche 550, se kterou to všechno začalo. Byl to první otevřený závodní vůz automobilky Porsche a neskutečná legenda.

Reklama

Načítám