Hlavní obsah

Tipy na víkend: Milovníci youngtimerů budou mít žně

Foto: Archiv Garáž.cz

Pohled do kalendáře říká jediné: "Jaro je tu!"... Pohled na teploměr však optimismus sráží. Tento víkend je na automobilové akce vskutku bohatý, takže přinášíme více tipů než obvykle a doufáme, že žádnou z nich nezhatí přívaly sněhu.

Článek

Rallye Šumava Klatovy & Historic Vltava Rallye

Jestli některému pořadatelskému týmu dělají nízké teploty a přívaly sněhu těžkou hlavu, tak jsou to rozhodně ti z Pošumavského auto moto klubu. Rally Šumava má za sebou bohatou historii, letos se odehraje již 52. ročník a centrem budou opět Klatovy. Nachystán je shakedown a čtrnáct rychlostních zkoušek na pátek a sobotu, přičemž na sobotu připadá větší množství ostrých kilometrů. Kromě startovního pole soudobých vozů v rámci MČR startují i Legendy a hlavně pak Historic Vltava Rallye - mimochodem s větším počtem přihlášených posádek (91) než MČR (66).

Foto: Archiv Garáž.cz

První jarní bublání

Americká auta máme rádi a pokud to máte podobně, tak v sobotu vyražte k Blaníku, konkrétně do vesnice Jizbice kousek od Čechtic, kde se v místním kempu (49°36'45.209"N, 15°0'3.449"E) koná první jarní sraz. Můžete očekávat doprovodný program, ale hlavně a především spousty nových i starších aut s písmenky USA v rodném listu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Traktoriáda Vyskeř

Trošku jiný druh zábavy, ale už podle názvu se je na co těšit. Vyskeř v Českém ráji je pamětníkům známa díky parádnímu závodu do vrchu, který se zde jezdíval. Soutěžní duch zde stále žije a tak se letos koná již 11. ročník závodu traktorů. Traktoriáda se jezdí v okolí přírodního letiště, přímo na ploše letiště pak bude probíhat výstava strojů. V sobotu o čtvrt na devět ráno startuje první závod zručnosti, hlavní závod je na pořadu dne v 11:00 hodin. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jarní Sosnění

Jak už název napovídá, tento tip opět směřuje na akci konající se na automobilovém okruhu u obce Sosnová. Sobotní den zde bude věnován závodu youngtimerů, kteří v několika tréninkových, kvalifikačních a následně měřených jízdách připomenou dobu minulou. Byť se jedná o ryze amatérskou akci, tak pánové (i dámy) jsou do své jízdy většinou velmi zapálení a své stroje vskutku nešetří. A tak nejen díky hromadným startům ostrých rozjížděk je tuto akci radost sledovat i pro diváka, který by do Sosnové jinak nevyrazil.

Foto: Archiv Garáž.cz

7. Castles Trial

Zvolit klidnou jízdu či svižnější tempo? Pedantsky sledovat itinerář a přijet včas anebo se kochat okolní krajinou, bloudit a nasbírat bodovou penalizaci za nedodržení časového limitu? To jsou útrapy posádek setinových soutěží, které jsou koncipované jako mototuristické podniky, ve kterých se svým youngtimerem projíždíte kontrolní stanoviště a s přesností na setinu sekundy oproti konkrétně danému času absolvujete několik desítek/ stovek metrů dlouhé úseky. Chcete-li takovýto podnik zažít nebo spíše omrknout, tak vězte, že budete mít možnost tuto sobotu v okolí Lovosic, ale nejen tam - mapa v odkazu napoví.

Foto: Archiv Garáž.cz

35. sraz Simcaklubu

Víkendový sraz milovníků zaniklé francouzské značky v Eurocampu Běšiny u Klatov můžete díky poloze nakombinovat i s návštěvou našeho prvního tipu. Kromě automobilů značky Simca se dají očekávat i vozy Matra, Talbot či Sunbeam a pohrobek Simcy v podobě Chryslerů 160/ 180.

Foto: Archiv Garáž.cz

200km Československem

Náš oblíbený Rožnov pod Radhoštěm bude startovním městem pro akci nazvanou 200 kilometrů Československem. V sobotu v 9:00 ráno proběhne start českých účastníků, následně jízda na místo srazu se slovenskými účastníky a pak už projížďka Českem i Slovenskem po naplánované trase vedoucí třeba Zlínem nebo Považskou Bystricou. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Engine Classic Porsche Meeting

Nemáte dost tipů kam o víkendu vyrazit? Tak ještě poslední, vztahující se hlavně k nedělnímu dopoledni a bezprostřednímu okolí Prahy. V Prague Outlet Airport, neotevřeném obchodním centru u Tuchoměřic na západě Prahy (zde bude mimochodem v sobotu startovat a končit 7. Castles Trial), proběhne pod záštitou galerie Engine Classic sraz vozů Porsche.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám