Hlavní obsah

Tesla začala prodávat tequilu a tentokráte už to není vtip

Foto: Tesla

Americký výrobce elektromobilů začal nabízet alkoholický nápoj. Jeho výrobu pod názvem Teslaquily Elon Musk oznámil coby aprílový žertík v dubnu před dvěma lety, tentokráte ale jde o skutečný produkt.

Článek

Automobilky neprodávají jenom automobily. Kromě nich nabízejí spoustu originálního příslušenství, ale i dalších věcí, které s auty souvisí jen nepřímo. Jde samozřejmě o obvyklý originální merchandise – trička, mikiny a další textil, modely autíček a klíčenky, ty luxusnější třeba parfémy, brýle nebo zavazadla. Sem tam některá automobilka (třeba Škoda Auto) nabízí jízdní kola ve svých firemních barvách. Ale nevzpomínáme si, že by někdy nějaká automobilka prodávala tvrdý alkohol…

Jenže Tesla není úplně obvyklá automobilka. Už před dvěma lety tato kalifornská firma prodávala surfová prkna. Jedno stálo 1 500 dolarů (přes 33 tisíc Kč) a byla během chvíle pryč. A Muskova další firma The Boring Company zase nabízela plamenomety.

Myšlenka na prodej tequilly vznikla nejspíš zhruba před dvěma lety. Velký šéf Tesly, excentrický génius Elon Musk, tehdy na Twitter napsal, že automobilka zbankrotovala a on je zpitý do němoty. Kolem se údajně válely lahve s nápojem nazvaným Teslaquilla a celý vtípek dokreslovala i fotografie podroušeného Muska. Byl to jenom vtip (jak moc humorné to bylo, necháme na vašem posouzení), jisté však je, že nyní se lahve s tequilou pod logem Tesly opravdu prodávají.

Alkohol samozřejmě nevyrábí přímo Tesla, ale nechává si ho připravit na míru. Automobilka uvedla, že jejich tequilla zrála po dobu 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Obsah alkoholu je pro tento původně mexický nápoj typických 40 procent.

Třičtvrtělitrová lahev ve tvaru blesku přijde na 250 dolarů (5 570 korun). Tesla prodej spustila (pouze v USA) ve čtvrtek a už o den později její stránky oznamovaly, že je vyprodáno. Není ovšem jasné, kolik lahví bylo do oběhu uvolněno. Tak co, dostali jste chuť na skleničku?

Reklama

Související témata:
Tequila
Načítám