Hlavní obsah

Tesla Cybertruck jako chytře variabilní obytné auto

Foto: Cyberlandr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla ještě ani nestihla představit produkční verzi svého elektrického pick-upu Cybertruck a na trhu se již začínají objevovat nápady, jak ho využít pro kempování. Ten nejnovější nás zaujal svou kompaktností, vnitřní variabilitou a chytrým integrováním do přepravních kapacit vozu.

Článek

Futuristický design Cybertrucku, chystaného elektrického pick-upu americké automobilky Tesla, vyrazil při prvním představení před dvěma lety všem dech. A i když stále čekáme, jak moc bude produkční verze vizuálně blízká šokujícímu konceptu, nadšení fanoušci kempování už intenzivně vymýšlejí, jak novinku využít pro svůj životní styl.

Všemožných variant, které se drží originálního designového konceptu, ale přidávají vozu na praktičnosti a obyvatelnosti, jsme viděli hned několik – ať už v podobě obytné vestavby, nástavby nebo jako přívěs ve velikosti od kompaktního vozíku až po plnohodnotný byt na kolech (Cybetruck má na kouli utáhnout až 6,3 tuny).

Žádný z nich se ale nevyrovná promyšlenosti amerického projektu CyberLandr, plnohodnotné obytné nástavbě, která se pohodlně vejde na korbu Cybertrucku, ukousne zhruba třetinu jeho 1,5tunové nosnosti a snadno a rychle se složí tak, že splyne s jeho neopakovatelným designem.

V rozložené podobě pak nabídne variabilní interiér, který se dokáže změnit z kuchyně s jídelním stolem a posezením v kancelář se dvěma křesly a pracovními stolky nebo v ložnici pro dva s 32“ televizí na zdi. Dokonce tu zbylo dost místa i pro sociální zařízení s toaletou a sprchou! Pochopitelně nesmí chybět ani vyhřívaná podlaha nebo střecha se solárními panely.

Ceník předprodeje CyberLandru začíná v přepočtu na částce 870 tisíc korun, což zní je docela rozumná částka za něco tak promyšleného. Tak teď už jen aby se produkční verze Cybertrucku moc nelišila od konceptu, jinak by parta za tímhle nadějným projektem mohla začít komplet odznova…

Pokud jste majiteli obytného vozu, který jste si postavili vy sami, a rádi byste se o svůj příběh podělili s dalšími čtenáři Garáže, ozvěte se nám na redakční mail redakce@garaz.cz a nezapomeňte přiložit i fotografie vašeho bydlíku.

Reklama

Načítám