Hlavní obsah

SUV s nejlepším zvukem je Maserati Levante S

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Vozy kategorie SUV plní automobilový trh neskutečným tempem a do soubojů o zákazníky se přidávají i značky, které se doposud věnovaly pouze klasickým sportovním autům. To platí i pro Maserati.

Článek

Levante sdílí koncernovou platformu s Jeepem Grand Cherokee a Alfou Romeo Stelvio, zároveň si od Američana půjčuje některé prvky v interiéru, ale motor dodalo italské Ferrari. Převodovka je osmistupňová automatická, kterou používá jak Jeep, tak také Alfa Romeo. Maserati Levante je klasickým koncernovým produktem, ale výhodou je, že má pár věcí, které jí dávají vlastní charakter.

Jedním z nich je určitě zvuk. Maserati Levante S patří mezi pár vyvolených SUV, které mají fantastický zvuk plný emocí. Tady za to může přeplňovaný šestiválec, který postavilo Ferrari. Ve sportovním režimu dokáže Levante S pěkně řvát. Zvuk je řízný, výrazný i s několika peprnými ránami při přeřazení. Ale především je klasicky mechanický a ne elektrický. Dalším prvkem je pohon všech čtyř kol, který výrazným způsobem preferuje zadní nápravu. Řídit tohle auto je zábava, jen musíte vyhledávat kvalitnější silnice.

Reklama