Hlavní obsah

Stylová broučí motokára

Foto: Aldekas Studio

Znáte pojem upcyklace? To se vezme stará nepotřebná věc a použije na něco nového. Je to prostě taková lepší recyklace. A podle mě to dokonale splňuje tahle stylová motokára.

Článek

Staré autodíly není třeba vyhazovat, ale dají se zužitkovat. Když máte dost fantazie, můžete je změnit v ledasco, sudy od oleje na židličky, kanystry na přenosné minibary, osvětlení z reflektorů a stolky z motorů jsme viděli. A také jsme už třeba viděli minibiky z blatníků na Volkswagen Brouk. Jenže třeba z mého pohledu jim něco chybělo – dvě kola.

To by řešila z mého pohledu tahle bezvadná motokára, blatník jí ale zůstal. Jmenuje se to Bugkart Wasowski a jde o dílo od Aldekas Studio v Mexiku. A jestli můžu říct svůj názor, tak vypadá parádně a přitom i trochu retro. Fakt bych ji chtěl.

Foto: Aldekas Studio

A s čím byste raději odjeli vy?

Aldekas není žádný výrobce, specializují se na renovace starých aut. Nejčastěji jim v dílně stojí právě Brouky, které se v Mexiku vyráběly. Není tedy divu, že blatníků mají na dílně skoro nadbytek. Ten hezký oblý tvar má něco na sebe a skoro si dovedu představit ten moment, kdy někoho napadlo přestat je vyhazovat, ale raději z nich něco postavit. To tak sedíte ve stínu dílny s vychlazenou lahví Corony v ruce a nápad přijde sám, jen jej zrealizovat.

Retro styl k ní pasuje

Na klasický motokárový rám v červené barvě tedy přibyl olivově zelený blatník z Brouka, pečlivě opravený a samozřejmě s funkčním světlometem. Kola jsou také dost retro, ale vypadají dobře. Z blatníku vyčuhuje cyklistická sedačka čalouněná vybranou kůží a také stará řídítka s chromovanými zrcátky.

Jenže to má háček. Ačkoliv by spousta lidí motokáru chtěla a byla ochotna utratit za ní svoje peníze, Aldekas vyrábí teprve první kus. To, co vidíte, jsou jen realistické návrhy. Pochybujeme ale, že bude finální kus vypadat jinak, jen bychom si tipli, že by pár lidí dalo přednost volantu místo řídítek. Tak se nechme překvapit, co si pro reálný projekt mechanici ještě připraví a kolik bude broučí motokára stát.

Reklama

Načítám