Hlavní obsah

Stovku slaví spolu s BMW i Mini nebo Rolls-Royce

Foto: Archiv Garáž.cz

A nejlepší oslavou je samozřejmě pohled do budoucnosti. Podívejte se na koncepty od obou značek. Jsou odvážné a vskutku futuristické, ale minimálně jedno z nich má volant. Tak trochu.

Článek

Že bude mít Mini i za sto let volant? Moc se neradujte... volant totiž může uhnout z cesty a Mini se bude řídit samo. Hlavně to ale dost pravděpodobně nebude vaše Mini. Prostě si "koupíte" právo nastoupit do jednoho z tisíců volných Mini po celém městě. Každé a vlastně žádné (ne)bude vaše. Zní to zmatečně, ale vize je jasná - ve městě prostě někde zaparkujete, ale zpátky domů už můžete jet v jiném autě odjinud. Což přináší na mysl zásadní otázku - co když zaparkujete doma před barákem a ráno tam auto nebude, protože se hodilo jinému majiteli? Inu... snad vás alespoň uklidní, že každé vypůjčené Mini si lze personalizovat během několika vteřin, protože vůz si vás identifikuje a tomu přizpůsobí dekor i barvy interiéru. Podívejte se na to sami:

To Rolls-Royce jde samozřejmě opačnou cestou, ačkoliv futurismus vás už při pohledu na vůz uhodí kladivem přímo do čela. Tomu se říká ambiciózní design. Volant už tu nehledejte, ale v Rollsu se stejně lidé nechávají odjakživa vozit, takže zas taková změna to nebude. Nejvíc pozornosti na sebe samozřejmě poutá interiér.

Tak co, jste nadšení, nebo vás spíš těší, že tu za sto let nebudete?

Reklama

Načítám