Hlavní obsah

Škoda Kodiaq do války nepůjde, do výběrového řízení ale ano

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera proletěla internetem zpráva, že Škoda Kodiaq půjde od výběrového řízení, které vypsala naše armáda. Na sociálních sítích se Kodiaq začal ihned zesměšňovat. Co by tam dělal, když nemá žádné offroadové a vojenské schopnosti? Stačilo by se trošku zamyslet.

Článek

Automobilka Škoda, stejně jako Hyundai nebo další, chodí pravidelně do státních zakázek a výběrových řízeních pro jednotlivá ministerstva a často se jí daří. Naposledy to byla zakázka pro Policii, které dodávala ony známé neoznačené Octavie, které se honí za "piráty silnic". Teď se začalo mluvit o tom, že by Škodovka měla dodat Kodiaq pro armádu a hned se snesla vlna spekulací, jak bude takový armádní Kodiaq vypadat. Nechyběla ani sprška posměšků, že Kodiaq není pro armádu připraven.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ono je ale všechno trochu jinak. Zavolali jsme tiskovému mluvčí automobilky Škoda, abychom zjistili, o co tady jde. A je to jednoduché! Škodovka má zájem o jakékoliv výběrové řízení, kam by mohla nabídnout své vozy a je jedno, jestli jde o státní či soukromý sektor nebo o dodání aut pro poštu, ministerstvo zdravotnictví či armádu. V případě výběrového řízení pro armádu nejde o dodávky obrněných vozidel, ale o nabídku klasických aut pro běžné použití či využití v lehkém terénu. Proto se i do tohoto výběrového řízení automobilka Škoda přihlásí. Kodiaq už byl představen vězeňské službě a za 14 dní ho bude automobilka prezentovat ve Vyškově pro zástupce armády.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jestli se pro tento model rozhodnou, teprve uvidíme. Každopádně svoji práci si Kodiaq i v armádě najít může. Asi se nedostane do bojových akcí, ale v lehkém terénu se pohybovat zvládne. Na druhou stranu by nám vůbec nevadila nějaká nová, extrémnější offroadová verze tohoto auta.

Reklama

Načítám