Hlavní obsah

Škoda chytře vylepšila zámky bezpečnostních pásů

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když už máte pocit, že na některých věcech není ani co vylepšovat, přijde někdo s opravdu bystrou hlavou a vymyslí zlepšovák, z něhož se celý svět posadí na zadek. No, tohle není úplně ten případ, ale stejně je nejnovější škodovácká praktická vychytávka zatraceně důmyslná.

Článek

Pokud jste se někdy po tmě snažili zapnout (či rozepnout) bezpečnostní pás v autě, velmi dobře víte, jak těžké je především na zadních sedadlech najít kdesi pod vaším ctěným zadkem zámek, do něhož zacvaknete sponu pásu. Většinou se musíte trochu nadzvednout a hmatem zkoumat sedadlo, dokud nenajdete ten správný tvar, do něhož se následně poslepu trefujete. Dobrodružné, ale nešikovné. A tomu naštěstí Škoda učiní přítrž!

Šikovní inženýři v oddělení Simply Clever znovu potvrdili rčení o zlatých českých ručičkách a přišli s vylepšením, díky kterému tahle hra na schovávanou nebude nutná. Zámky pásů totiž budou podsvícené LEDkami, a jasně tak odhalí svou pozici – stačí sklonit zrak a nemůžete je přehlédnout. Zacvaknout pás tak bude daleko jednodušší, toto šikovné řešení však přinese i další výhody.

Barva podsvícení se totiž bude měnit – u sedadla s nezapnutým pásem svítí bíle, aby ho pasažér snadno našel, může se ale rozblikat i červeně připomínajíc pasažérovi, aby se připoutal, a jakmile tak učiní, rozsvítí se zeleně na znamení, že je vše v pořádku. To ocení především starostliví rodiče, kteří pohledem snadno zkontrolují, že jsou jejich ratolesti opravdu připoutané.

VÍTE, ŽE…

Automobilka Škoda loni přihlásila 94 patentů (dvojnásobek ve srovnání s 2017), což je nejvíc ze všech českých firem.

Foto: Škoda Auto

Další praktickou vychytávkou, která se brzy dostane do nabídky, je pružný pás sloužící k ukotvení zavazadel v kufru

Sluší se připomenout, že se základním osvětlením zámku pásu přišlo před časem již Audi, ale řešení Škodovky je daleko sofistikovanější a praktičtější. Česká automobilka tak znovu potvrzuje, že skutečně důsledně přemýšlí o tom, jak lidé svá auta využívají a jaké maličkosti by jim usnadnily život.

Automobilka však dosud nepotvrdila, kdy a v jakém modelu se novinka dostane do sériové produkce. Až se tak stane, budeme vás neprodleně informovat!

Reklama

Načítám