Hlavní obsah

Vánoční dárek pro motoristu? Máme pro vás 10 zaručených tipů

Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok se sešel s rokem a už zase jsou tu milované – nebo nenáviděné – svátky vánoční se všemi těmi stromky, kapry a blikajícími světlýky, ale také donekonečna omílanými vánočními odrhovačkami, šíleným shonem a složitým vymýšlením dárků pro vaši rodinu…

Článek

To poslední vám ale rádi ulehčíme – přinášíme vám desítku zajímavých možností, jak udělat radost vašim blízkým, kteří mají rádi vše, co voní benzinem. Ano, darovat klíčky od auta je super (pokud si to můžete dovolit), přednabitá CCS karta je také skvělá volba (stejně jako zlatá cihlička) a ani dálniční známkou nic nezkazíte (ale pozor, už je pouze digitální), ale my pro vás máme přeci jen zajímavější alternativy s různou cenovou hladinou, takže si vybere určitě každý a radost u obdarovaného je zaručena.

AKU sada

Základem dobré automobilové dílny je kvalitní vybavení – a AKU vrtačka, rázový utahovák a úhlová bruska by v ní rozhodně neměly chybět. S bateriovým pohonem máte navíc jistotu, že se dostanete ke každému těžko přístupnému místu, kam by kabel už nemusel stačit.

Foto: Starline

Foto: Starline

AKU sadu Starline koupíte u Auto Kelly za 4 990 korun

Stavebnice LEGO

Kdo říkal, že stavebnice LEGO je pro děti? Nejspíš někdo, kdo nezná řadu funkčních modelů Technic zaměřenou na automobily. Tento F-150 Raptor má pod kapotou V6 s pohyblivými díly, funkční řízení a tlumiče, které ustojí jakýkoliv skok – stejně jako jeho plechový originál. Nabídka stavebnic LEGO navíc čítá mnohem víc modelů, vybere si tak skutečně každý.

Foto: LEGO

Stavebnici LEGO Ford F-150 Raptor pořídíte již za necelé tři tisíce korun, série menších modelů Speed Champions začíná na částce kolem čtyř set korun

Řidičský kurz

Chcete se naučit jezdit bezpečně v jakýchkoliv podmínkách? Chcete se naučit jezdit rychle na silnici i na okruhu? Nechte si poradit od odborníka a zkušeného instruktora Honzy Červenky, našeho redakčního kolegy, který má naježděno v běžném provozu i v závodní vřavě.

Foto: Honza Červenka

Celodenní kurz defenzivní jízdy s naším redaktorem Honzou Červenkou vyjde na cca osm tisíc korun (www.jcervenka.cz)

Vyhřívaný potah

Sedat v zimě do vymrzlého auta a několik kilometrů čekat, než se aspoň trochu zahřeje, je vážně otrava. Daleko příjemnější je nechat se zahřívat vyhřívanou sedačkou, která generuje teplo už po pár okamžicích. A pokud jí vaše auto není vybavené, nezoufejte – stačí dokoupit vyhřívaný potah sedadla. Tenhle dárek pod stromečkem ocení každý!

Foto: Carface Comfort

Foto: Carface Comfort

Vyhřívaný potah koupíte u prodejce Auto Kelly za 399 korun.

Jízda s Martinem Macíkem

Závodit Dakaru rozhodně nemůže každý, ale zažít ten pocit, jaké je to letět na plný plyn s obrovským náklaďákem, to zažít můžete. Za volantem bude navíc zkušený dakarský pilot Martin Macík, což je zárukou skvělé jízdy a nezapomenutelného automobilového zážitku.

Foto: MM Photography

Jízdu s Martinem Macíkem v dakarském kamionu můžete zažít za sedm tisíc korun (www.martinmacik.cz)

Stolní hra

Chcete i zazávodit v teple domova se svou rodinou nebo přáteli? Skvělou volbou je stolní hra! V této se může utkat až 5 závodníků, kteří budou soupeřit na silniční trati v dobových strojích a připomenou si tak slavné doby Mille Miglia nebo Targa Florio.

Foto: Marbushka

Stolní hru Marbushka Grand Prix můžete koupit již za devět set korun

Kniha Masarykův okruh – 90 let

Brněnský Masarykův okruh stál u samého zrodu československého závodění a v průběhu své 90leté historie přivítal – ve své silniční a později i uzavřené podobě – slavné závodníky na čtyřech i dvou kolech. Aleš Sirný ve své úplně nové knize mapuje jeho bohatou historii a vypráví slavné příběhy, na které by se nikdy nemělo zapomenout.

Foto: Computer Press

Knihu Masarykův okruh 90 let autora Aleše Sirného nakladatelství Computer Press pořídíte v každém dobrém knihkupectví za cenu kolem osmi set korun

RC auto

Možnosti pořízení auta na dálkové ovládání jsou dalekosáhlé. Můžete vybírat mezi hračkami nebo se ponořit do komplexního světa funkční modelařiny a opatřit si třeba i terénní závodní bugy se spalovacím motorem, jedoucím na palivo s nitrometanem. Vlastně se jedná o jednu z nejlevnějších cest k automobilovému závodění. Rozdílem je, že v autě nesedíte, ale koukáte na něj z venku.

Foto: Kyosho

Závodní model Kyosho MP9 se spalovacím motorem a veškerým potřebným příslušenstvím koupíte od čtrnácti tisíc

Obraz od Tomáše Havláska

Auta jsou umění a umění může být plné aut (i motorek a dalších souvisejících věcí). Nádherně to předvádějí obrazy od Tomáše Havláska, předního českého malíře a grafika s automobilovou tématikou. Jeden z jeho obrazů by chtěl mít na zdi každý fanoušek všeho, co voní benzinem.

Foto: Tom Havlásek Art

Obrazy od Tomáše Havláska pořídíte již zhruba za tisíc korun v e-shopu Racelife.cz

Autokosmetika

Stejně jako ženy s radostí přivítají kosmetický balíček pro své tělo i obličej, každý správný motorista ocení sadu přípravků pro péči o svého plechového miláčka. A nemyslíme tím jar a houbičku na nádobí. Na trhu najdeme řadu profesionálních přípravků, které čistí a pečují o interiér i exteriér vozidla a uchovávají tak automobil déle v dobré kondici. Ačkoliv je tento způsob péče o auto často zanedbáván, pravidelné čištění, mytí a voskování pomáhá velmi výrazně zachovat hodnotu vozu.

Foto: MEGUIAR'S

Sada Meguiar's Paint Restoration Kit poskytuje kompletní péči o lak vašeho vozidla. Pořídit se dá přibližně za 1 300 Kč

Snad jste si z naší nabídky vybrali, nebo jsme vás alespoň inspirovali k volbě jiného dárku. Redakce Garáže vám přeje krásné Vánoce a pohodové svátky!

Reklama

Související témata:
Načítám