Hlavní obsah

Repase motoru vás donutí popadnout nářadí a jít rozebírat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Chris Herridge rozebíral koupený motor do svého milovaného muscle caru, rozhodl se kromě rukou ušpinit i svou zrcadlovku. Jednoduše si potřeboval nafotit, co kam patří, aby se nedostal do úzkých. A nakonec z toho vzniklo opravdu stylové video.

Článek

Po prvních několika fotkách totiž Chrise napadlo, že by se z rozborky a sborky motoru dalo udělat stylové video. Vzpomněl si na oblíbené animované filmy, ve kterých technikou stopmotionu ožívají postavy, a nakreslil si storyboard jako to dělají filmoví režiséři. Nakonec tedy místo několika desítek dokumentačních fotografií pořídil spíše stovky a práce na motoru mu tak zabrala o pár týdnů a hrnků kafe víc. Výsledek ale stojí za to a v každém čtenáři by měl alespoň na chvíli probudit touhu něco rozebrat. A doufejme, že i složit. Jak ostatně naznačuje Chrisovo video, hlavně se nesmíte při kompletaci bát, že vám na konci něco zbyde.

A proč vlastně Chris motor rozebíral? Koupil ho na eBayi a podle všeho si chtěl být jistý, že je všechno v pořadku. Původní motor v jeho autě vypověděl službu a Chris mu chtěl dopřát nové srdce, které bude vypadat jako by právě vyjelo z výrobní linky. Zabralo to skoro rok, ale výsledek rozhodně stojí za to. 

Načítám