Hlavní obsah

Porsche 911 GT2 RS vystrčilo růžky při představení videohry

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo to asi nečekal, ale veřejná premiéra nového ultimátního Porsche se odehrála v Los Angeles během tiskové konference Microsoftu. Při prezentaci nové videohry Forza Motorsport 7 vjela GT2 RS přímo na pódium.

Článek

Představování aut ve videohrách má mimochodem docela dlouhou tradici, která se datuje pěkných pár let nazpátek k Need for Speed. Nedávno zveřejněný trailer na další díl této série před pár dny v ukázce "propálil" vzhled nového BMW M5, ale to bylo jaksi mimoděk. Forza se naopak k Porsche statečně hlásí a rovnou si ho přivezla na pódium. Dává to smysl, protože auta od Porsche byla celou dekádu exkluzivně právě jen v herní sérii Need for Speed. Tohle období ale už naštěstí skončilo a Porsche teď spolupracuje i s týmem vyvíjejícím Forzu. A to do té míry, že 911 GT2 RS bude hvězdou obalu sedmého dílu (šestka se pyšnila novým Fordem GT) a ve hře si budete moci vyzkoušet až tři desítky různých vozů Porsche ze všech možných období.

O autě vám toho víc řekneme až ve chvíli, kdy ho samotná automobilka představí. Očekávat lze výkon někde mezi 650 a 700 koňmi a masivní čumák i křídlo hovoří samy za sebe. Bude to brutální. U číslovky 700 ještě chvilku zůstaneme. Přesně tolik aut bude v nové Forze k dispozici. Nepůjde ale jen o kvantitu, tvůrci se zaměřili i na realističtější pojetí a především řadu drobných detailů. Počasí a změny denního a nočního cyklu jsou nově dynamické, což umožní realističtější čtyřiadvacetihodinovky (pokud je to váš šálek kávy), ale hra bude především vypadat a znít mnohem lépe, než kdy dřív. A to prý i na normálních Xboxech. Na novém výkonnějším Xbox One X poběží v rozlišení 4K a šedesáti snímcích za sekundu, což by mělo vypadat fantasticky. Podívejte se na ukázku a posuďte sami.

Hra vychází na podzim, tou dobou už budeme také vědět mnohem víc o 911 GT2 RS, které se naživo představí na autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Načítám