Hlavní obsah

Policie zatkla bývalého šéfa vývoje motorů koncernu VW Group

Foto: Archiv Garáž.cz

Doposud to ve skandálu dieselgate vypadalo pouze na finanční pokuty a opravování aut, tedy aspoň v Evropě, ale německá policie to chce zřejmě dotáhnout do konce, a proto nyní zatkla Wolfganga Hatze, bývalého šéfa vývoje motorů Volkswagenu a člena představenstva Porsche.

Článek

O skandálu s emisemi už jsme toho napsali opravdu hodně, ale akce Dieselgate nekončí. Nedotýká se pouze Volkswagenu a jeho přidružených značek, ale také ostatních automobilek a ve své podstatě stojí za pádem prodejů dieselových motorů a zřejmě kvůli němu o vznětové pohonné jednotky úplně přijdeme. Jenže to vypadá, že nezůstane pouze u finančních postihů a nutnosti napravit elektroniku aut. Německé noviny Süddeutsche Zeitung oznámily, že německá policie zatkla Wolfganga Hatze, bývalého šéfa vývoje motorů Volkswagen a člena představenstva Porsche. 

Hatz byl vedoucím v oblasti vývoje motorů od roku 2001 do roku 2007, od roku 2007 plnil ve Volkswagenu stejnou roli a od roku 2011 do roku 2015 byl členem představenstva automobilky Porsche, kde byl opět zodpovědný za výzkum a vývoj. Hatz byl následně z celého koncernu vyhoze právě kvůli vypuknutí skandálu s podvodným softwarem. A teď to vypadá, že to s ním opravdu nedopadne dobře. Zatkla ho policie, která dokonce prohledávala jeho dům a zřejmě se dostane do vazby. Otázkou je, co dalšího přinese vyšetřování. Každopádně to má alespoň jeden velký efekt, a to, že i na vysoko postavené manažery si německá policie umí došlápnout. Kéž by to takhle fungovalo také v České republice. 

Reklama

Načítám