Hlavní obsah

Policie zabavila mafii Ferrari. Je z něj dálniční stíhačka!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každé policejní oddělení má tak štědrý rozpočet jako to v Dubaji, nebo se může spolehnout na dárky od automobilky v rámci propagace. Italští policajti mají naštěstí právní kličku, kterou si pomáhají k lepšímu vozovému parku.

Článek

Italské zákony totiž díky relativně nedávné novelizaci umožňují pořádkovým službám zabavovat a využívat ve svůj prospěch vozy zločinců, v tomto případě tedy hlavně bohatých mafiánů. Jejich nablýskané káry se tak mohou obratem stát svižnými policejními vozy. Tomu říkáme boj proti zločinu! Tohle Ferrari 458 Spider zabavila policie v Miláně v roce 2015 a před pár týdny se po soudním přelíčení definitivně stalo jejím majetkem. Dílna, která pro místní sbor zajišťuje údržbu vozidel, pak zdarma Ferrari vybavila majáčky i polepem, takže je z něj regulérní dálniční chrt, který zjedná pořádek na obchvatu města a v okolí. Hlavně ale bude sloužit jako varování ostatním zločincům. V Miláně se takhle povedlo zabavit a využít skoro třicet aut a tři motocykly. Za chvilku už ani nebudou místní policisté muset vypisovat tendry.

Foto: Archiv Garáž.cz

V Itálii přitom není neobvyklé, že policejní nebo záchranný sbor dostane vůz přímo od automobilky. Boloňská zásahovka dostala Lamborghini Huracán. Částečně jde o PRko, částečně o dobrý nápad, protože kufr vozu je chlazený a Lambo slouží pro rychlý převoz krve a orgánů. Lepší využití potentního desetiválce si lze představit jen stěží. A milánští? Ti si určitě brzy seženou svoje Lambo. Stačí zacílit na nějakého hodně zazobaného mafiána...

Reklama

Načítám