Hlavní obsah

Pět netradičních pohřebních aut pro petrolheady

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je náš výběr aut, kterými si přejeme být odvezení při poslední cestě. Protože až se náš čas naplní a my vyrazíme na věčnost, chce to stylový odchod ze světa, no ne?

Článek

Jaguar E-Type

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedno z nejkrásnějších aut na světě je ideálním pohřebním autem. Chcete přece při poslední cestě z tohoto světa mít styl a eleganci. Zvláště, když půjde dost možná o jedinou šanci dostat se do jeho interiéru. Ale pryč s chmury, každopádně tohle pohřební auto má styl. Pokud chcete něco modernějšího, můžete si vybrat i novější Jaguar XK-E. Ani ten v pohřební verzi nevypadá špatně.

Maserati Ghibli

Foto: Archiv Garáž.cz

Ani italský luxus kombinovaný se sportovním duchem neunikl přestavbě na smuteční automobil. Svou rakev tak můžete nechat naložit do pravého italského Maserati. Žádný smuteční marš a tklivé písně, tady bude váš průvod doprovázet chraplavý italský baryton motoru. Možná to teď zní nedůstojně, ale mladí pozůstalí to ocení a ti staří jsou stejně většinou už dávno nahluchlí.

Tesla Model S

Foto: Archiv Garáž.cz

Jste sice autaři, ale také trochu ekologové? Jde vám o ozónovou vrstvu, tulení mláďata a skleníkové plyny? Tak to nemáte na výběr a musíte se nechat odvézt Teslou. Jen tak díky vám nestoupne počet cizích částic v ovzduší. Tedy kromě těch, které vyprodukovaly Tušimice proto, aby mohl být váš elektromobil na poslední cestu dobit. Jo, a taky si rozmyslete, jestli se necháte hodit na hřbitov nebo do krematoria, abyste nakonec tou částicí v ovzduší nebyli vy sami.

Rolls-Royce Phantom

Foto: Archiv Garáž.cz

Ani král britského luxusu neunikl pozornosti a byl přestavěn na pohřební automobil. Ale tady tomu docela rozumím, klasický majitel Rolls-Royce kouzlu auta většinou propadne tak, že už se k jiné značce nevrátí. Jak by tedy mohl při své poslední cestě jet něčím jiným. Pro takové případy je prostě potřeba mít v nabídce alespoň jeden pohřební Rolls-Royce.

Chevrolet Caprice Dragster

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud chcete být v hrobě první, máte dost šancí se tam dostat v Dragsteru, ostatně Richard Hammond by mohl vyprávět. Ale v tomhle Chevroletu se tam dostanete rychle i po smrti. Ano, tady si z vás trochu střílím, protože dragster pochopitelně nemá místo pro rakev. Ale zase jestli ho neukočírujete a trefíte betonový zátaras u trati, ani do krematoria nebudete muset.

Reklama

Načítám