Hlavní obsah

Pět aut, která by měl řídit James Bond místo prototypů

Foto: Archiv Garáž.cz

Agent jejího veličenstva s povolením zabíjet se snad v každém filmu projíždí nějakým úžasným sporťákem z našich snů. Dost by mu ale slušely nějaké obyčejnější modely, které si doopravdy můžeme koupit i my.

Článek

Příští film s Jamesem Bondem dorazí do kin v roce 2019 a my, automobiloví fandové, už jsme zvědaví, čím bude tentokrát jezdit. Ano, filmoví fandové spíš řeší, kdo obsadí hlavní roli, jestli opět Daniel Craig se svým vzhledem ukrajinského Igora, nebo nějaká nová tvář. Já jsem ale zvědav, čím budou filmaři chtít trumfnout nádherný Aston Martin DB10 a Jaguar CX75. Jenže tak nějak mám problém se s Bondem čím dál víc identifikovat. Proč by sakra Bond nemohl mít normální auto, které si můžu koupit i já? Vždyť by to bylo mnohem nenápadnější. Tady je 5 aut, které bych příštímu Bondovi doporučil.

Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio

Foto: Archiv Garáž.cz

Je to britský agent, proč by měl řídit italskou Alfu? Podívejte se na film Octopussy, kde jezdil s fantastickým kupé GTV6 a pochopíte, že Alfa Bondovi sluší. Navíc typ 159 už si v posledních filmech také několikrát zahrál, byť spíše v záporných rolích. Nová Giulia je dost nenápadná, ale i silná na pořádnou honičku. Když vás sleduje Aston Martin, víte hned, oč jde! Ale Alfa?

BMW M5

Foto: Archiv Garáž.cz

Ano, James Bond, alespoň v podání Pierce Brosnana, má s BMW mnohé zkušenosti. Roadstery Z3, Z8 a sedmičková limuzína mu sice nevydržely nikdy do titulků, ale fungovaly skvěle. Trochu škoda, že Bond nikdy neměl možnost řídit auto z divize M. Napravit by to mohl s M5, která je ve své poslední verzi úžasně nenápadná, ale přitom dostatečně rychlá na jakoukoliv akci. Vlastně by možná BMW bylo pro jeho práci ještě lepší, než výše zmíněná Alfa Romeo, ale v té bych ho stejně chtěl vidět.

Tesla Model S

Foto: Archiv Garáž.cz

Ano, Agent jejího veličenstva v elektromobilu a máme pro to zatraceně dobrý důvod. V autě, které je tak krásně tiché, se přece musí skvěle pronásledovat. A ono je nejen tiché, ono je i brutálně rychlé, když stovku zvládne za 2,5 sekundy. Pro používání ve službě je tohle auto skvělé. Na balení Bond girl ale k ničemu.

Volkswagen Golf GTI

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak a teď si myslíte, že už si z vás dělám srandu. Ale ne, počkejte a zamyslete se nad tím, nebyl by Golf GTI vlastně skvělý? Jistě, není prestižní ani prémiový a je německý. Ale vážně, copak by někdo čekal agenta jejího veličenstva v něčem tak fádním, jako je Golf? Copak znáte průměrnější auto? Jistě, GTI asi není průměrně a je trochu nápadné, ale kdyby ho měl v černé barvě a masku s červeným proužkem nahradil za obyčejnou, tak jste s identifikací v koncích.

Jaguar XFR-S

Foto: Archiv Garáž.cz

A konečně moje nejoblíbenější představa – James Bond v Jaguáru. Ano, já vím, Jaguar si zakládá na pověsti auta pro padouchy. Ale do háje, James není žádný svatoušek a Jaguar je neskutečně sexy auto, kterému by filmová role sedla jako ulitá. Bondovi by navíc určitě vyhovovala rychlost, britský původ a styl. I když, snad by si nevybral tu šmoulově modrou barvu a sundal by si křídlo, aby byl nenápadnější. Ale lepší auto pro něj si nedovedu představit.

Reklama

Načítám