Hlavní obsah

Oris Big Crown Pointer Date – design, který přetrvává věky!

Foto: ORIS

Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition

Hodinky Oris Big Crown Pointer Date byly vždy vyjádřením stylu a zároveň skvělým nástrojem. Při příležitosti jejich 80. výročí představila společnost Oris speciální bronzovou edici.

Článek

Žádné jiné hodinky nevypraví historický příběh nezávislé švýcarské značky Oris tak dobře jako právě ikonický model Big Crown Pointer Date. Je to významný symbol filozofie společnosti Oris a někteří tvrdí, že bez nich by společnost Oris momentálně nebyla lídrem švýcarského hodinářského trhu.

Foto: ORIS

Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition

Už od chvíle jejího založeni v roce 1904, bylo vždy filozofii společnosti Oris vytvářet hodinky, které mají smysl, které mají skutečny účel, které lze vyrábět průmyslově v tom nejvyšším standardu a prodávat je za rozumné ceny. Toto nadčasové poselství plní hodinky Big Crown Pointer Date vyrobené v roce 1938 do puntíku.

Foto: ORIS

Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition

Od té doby se nepřetržitě vyrábí, přečkaly války, quartzovou revoluci a nespočet módních trendů, aby se staly poznávacím znamením společnosti Oris. Ve 30. letech 20. století byla Oris rychle rostoucí společnosti se sedmi výrobními linkami po cele malebné švýcarské vesnici Hölstein, kde má společnost do dnešního dne sídlo. Hodinky Big Crown Pointer Date byly pro společnost milníkem, poprvé v kolekci nabídly funkci ukazatele data, která byla pro piloty velmi užitečným nástrojem.

Big Crown Pointer Date 80th Anniversary EditionVideo: ORIS

70. a 80. léta byla pro hodinářský průmysl likvidační… Díky nástupu levných quartzových hodinových strojků přišlo o práci vice než 60 000 lidí a bylo uzavřeno na 1 000 společností. Quartzova revoluce si samozřejmě vybrala i nemalou daň ve světě tradičního hodinářství.

Ani společnost Oris se tomuto problému neubránila, ale již v polovině 80. let značka výrobu mechanických hodinek znovu obnovila. Big Crown Pointer Date byl hlavním bodem kolekce v období, které označujeme jako quartzovou revoluci. Když se společnost Oris začala poohlížet po hodinkách, které by znovu vykřesaly jiskru zájmu o společnost, měla na mysli jednu jedinou volbu – Big Crown Pointer Date. Nadčasovost jejich designu společně s jejich funkcionalitou z nich učinily dokonalého prostředníka. A fungovalo to! Big Crown Pointer Date se staly středobodem kolekce společnosti Oris.

Foto: ORIS

Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition

„Koncem 80. let byly Big Crown Pointer Date v centru veškerého dění, byly symbolem odkazu a dlouhověkosti společnosti Oris,“ říká jeden z generálních ředitelů Rolf Studer. Tyto hodinky hrály stěžejní roli při opětovném vybudovaní společnosti Oris po problémech způsobených quartzovou revoluci. A dnes jsou stručným shrnutím příběhu společnosti Oris.

Načítám