Hlavní obsah

Omlazený crossover Citroën C3 Aircross vypadá dospěleji

Foto: Citroën

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem Citroën C3 Aircross bylo v poslední době podezřelé ticho – zvlášť na to, že jde o model v nejoblíbenějším segmentu kompaktních crossoverů. Teď už ale víme, že to bylo jen proto, že automobilka připravovala rozsáhlou modernizaci. Takže co je nového…?

Článek

To nejdůležitější poznáte už na první pohled – příď s novými LED světly, nárazníkem a maskou chladiče je agresivnější, a vůz má tak zcela nepřehlédnutelný výraz. C3 Aircross je tak stále avantgardní s netradičním rozmístěním světel, ale už ne takový roztomilouš. Celkový design je teď vyzrálejší, dospělejší.

Foto: Citroën

C3 Aircross je primárně stylovka do města, takže musí umět zaujmout

Stejně jako konvenční C3, sazí i její zvýšený sourozenec Aircross na velkou míru individualizace. Díky třem novým barvám (šedá Khaki, modrá Voltaic a bílá Polar) se celkový počet laků karoserie zvýšil na sedm, k tomu si připočtěte dvě různé barvy střechy a čtyři barevné pakety doplňků, k tomu různé designy 16“ a 17“ kol a jste na celkovém počtu 70 různých variant. Určitě tedy nehrozí, že by vám C3 Aircross neladil ke kabelce…

Kabinu si také můžete přizpůsobit svému vkusu se čtyřmi různými barevnými laděními, důležitějším vylepšením však je nový infotainment s větší 9palcovou dotykovou obrazovkou s vyšším rozlišením, podporou Apple CarPlay a Android Auto, indukčním nabíjením nebo online službami. Nový C3 Aircross se také může pochlubit nabídkou až 12 asistenčních systémů, které zahrnují nouzové brzdění, adaptivní tempomat, sledování jízdy v pruhu, parkovací senzory s kamerou nebo rovnou parkovací asistent. K dispozici je také barevný head-up displej nebo systém Grip Control, který přizpůsobí nastavení asistenčních systémů pro jízdu v terénu podle zvoleného povrchu (pohonem všech čtyř kol ale stále nedisponuje).

Foto: Citroën

Kabina přináší víc stylu i moderní techniky

Velmi vítanou změnou je také instalace pohodlných křesílek Advanced Comfort, které můžete znát z vyšších modelů (C4 Cactus, C5 Aircross, ale nově jsou i v běžné C3) – mají navíc 15 cm pěnové výplně a další výstelky, takže jsou pohodlnější než křesla ve vašem obýváku. Perfektně tak podporují celkový charakter auta, které je naladěné na typicky francouzskou pohodu.

Vůbec tedy nevadí, že ho seženete jen s přeplňovaným tříválcovým benzinem 1,2 PureTech (110 a 130 koní) a čtyřválcovým turbodieselem 1,5 BlueHDi (slabší varianta posílila na 110 koní, silnější má stále 120 koní) – obě slabší jednotky jsou k dispozici se šestistupňovým manuálem, ty silnější pouze se šestistupňovým automatem.

Pokud vám modernizované C3 Aircross padl do oka a už se těšíte, jak si ho nakonfigurujete podle svých představ, jak si budete hrát s modularitou jeho prostorného interiéru (zadní lavice je posuvná o 150 mm, a umožňuje tak zvětšit zavazadlový prostor z nadprůměrných 410 litrů na vynikajících 520 litrů), jak si budete hovět v pohodlných sedačkách a pohodově plout po silnicích, poznačte si do kalendáře měsíc červen, kdy inovovaný vůz dorazí k prodejcům Citroën.

Reklama

Související témata:
Načítám