Hlavní obsah

Obytný prcek do terénu od Winnebaga

Foto: Winnebago

S obřími luxusními obytňáky, ve kterých často nechybí domácí kino, plně vybavená kuchyně i koupelna a nádavkem ještě střešní terasa s výtahem, se v poslední době docela roztrhl pytel. Jejich cena je ale většinou závratná a hlavně ne každý potřebuje na cestách až takový luxus. Nenašlo by se třeba něco skromnějšího, s čím by se dalo vyrazit do terénu za dobrodružstvím?

Článek

Řešení se nabízí hned několik, ale žádné není právě ideální. Přespávat v kombíku se sice občas dá, sám jsem to párkrát absolvoval, ale je to spíš nouzová záležitost. Pokud ale víte, že vás ráno čeká náročná túra, chcete se vyspat co nejlíp. Zároveň se vám na konec lesní cesty nechce tahat zbytečně velký a těžký karavan. Prekérka…

Úžasně univerzální a sympaticky kompaktní řešení nabízí proslulá americká firma Winnebago a jmenuje se Hike 100. Nabídka zahrnuje čtyři půdorysná uspořádání na podvozku o rozměrech 2,13 × 4,8 metru. Ve všech najdete prostor na spaní, malou kuchyňku a koupelnu. Liší se druh postelí: můžete mít palandy, dvě oddělená lůžka po stranách, sklopnou postel, nebo plnoformátovou manželskou matraci.

Uvnitř přívěsu je volná výška 196 cm, což většině lidí bude stačit, střecha je izolovaná, na palubě je 117litrová nádrž na pitnou vodu, 18litrový septik a 95litrová nádrž na odpadní vodu z kuchyně a sprchy. Všechny varianty mají 12voltové vyhřívání, aby nezamrzly.

Foto: Winnebago

Markýzy zajistí příjemný stín při venkovním posezení

Přívěs je také vybavený solárními panely o výkonu 190 wattů, plus přípojku na další přenosný. U střechy najdete tři výsuvné markýzy, poskytující zastíněný prostor o ploše téměř 19 čtverečních metrů, přičemž nechybí ani závěsné zástěny, za kterými se můžete převléknout nebo osprchovat.

Foto: Winnebago

Velký off-road se hodí, ale Hike 100 utáhnete i s obyčejným Karoqem 1.5 TSI

Přívěs má spoustu různých úložných prostor a nabízí i přípravu pro vlastní wi-fi síť, nabíjecí USB porty nebo televizi. Na střeše je upínaní kompatibilní se systémem Thule, takže převážení například kajaků a další outdoorové výbavy není problém. Suchá hmotnost přívěsu je 1 225 kg, což znamená, že pro jeho tahání by vám stačil i kompaktní crossover typu Škoda Karoq 1,5 TSI.

Ceník zatím Winnebago nezveřejnilo, protože se jedná o nabídku modelové řady roku 2022, na jejich stránkách by se ale měl objevit v dohledné době. Spekuluje se ovšem o ceně od 27 tisíc dolarů, tedy v přepočtu nějakých 590 tisíc – což je za kvalitní offroadový přívěs od věhlasné značky docela rozumná cena, co říkáte?

Stačil by vám takový "kompaktní" přívěs?
Je naprosto ideální!
77,2 %
Moc malý, radši pořádný obytňák!
9,7 %
Klidně ještě menší, stačil by mi stan na kolečkách.
4,5 %
Kempování s autem mě neláká.
8,6 %
Celkem hlasovalo 3386 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Winnebago
Načítám