Hlavní obsah

Nový Stig? Jsou minimálně dva a jeden z nich je žena

Foto: Top Gear

Říká se, že nikdy nemrká a spí zavěšený hlavou dolů jako netopýr. My víme jen to, že si říká Stig

Novináři nachytali televizní štáb pořadu Top Gear při natáčení nové série a jen tak mimochodem vyfotili i nového ochočeného závodního jezdce Stiga. Vlastně Stigy – je jich totiž víc! Co by na to asi řeklo původní trio moderátorů Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May?

Článek

Záhadný řidič v bílém patří k řidičské show o autech už dlouhých šestnáct let. Tajemná bytost v bílé kombinéze s typickou bílou helmou na hlavě zajížděla nejrychlejší časy, uměla zkrotit cokoliv na kolech a její identita byla vždy přísně střežena. Když v televizní show Stig jednou sundal helmu, neskrýval se za ní nikdo jiný než Michael Schumacher, ale tohle byla jen součást scénáře a povedený vtípek. Ve skutečnosti dělal Stiga dlouhý čas automobilový závodník Ben Collins, který svou identitu odhalil v roce 2010 v autobiografické knize The Man In The White Suit (v překladu Muž v bílé kombinéze), a pak se kvůli tomu dlouho soudil s BBC.

Foto: Top Gear

Automobilový závodník a kaskadér Ben Collins byl nejslavnějším Stigem

Teď se natáčí už šestadvacátá série oblíbené show a fotografové při ní zachytili v jedné z kaváren tiché obce Pendine Sands v jižním Walesu ženu s delšími tmavými vlasy, která se pokoušela nepříliš úspěšně schovat tašku s helmou pod kabát, když vystupovala z auta a následně si to zamířila na toalety v kavárně. „Viděla jsem ji pak, jak už oblečená v kombinéze a s helmou, nastoupila na sedadlo řidiče, ale kam potom jeli, to nevím,“ řekla novinám The Mail jedna z místních žen. Každopádně štáb Top Gearu si kavárnu pronajal exkluzivně pro sebe a dotyčná ji viděla jen zvenku.

Foto: Top Gear

Nejí, nemluví ani nereaguje na povely, ale řídí jako pánbůh

A Stig nebyl jen jeden! O pár okamžiků později totiž fotografové zachytili drobného muže s krabicí od helmy se štítkem Stig, a ten tak opatrný při převlékání rozhodně nebyl. Jen o chvíli později si totiž druhý Stig přisedl do přistaveného Mercedesu E a společně oba dva odjeli pryč. Podle BBC vzniká nová série s kriketovou legendou Freddiem Flintoffem, Paddym McGuinnessem a Chrisem Harrisem, a produkce potvrdila natáčení na pláži v jižním Walesu.

Takže kdo je nový Stig? identitu tmavovlásky se zatím nepodařilo objasnit, ale The Mail už se o to pokouší. Přímo by se nabízelo, že by Stigem mohla být německá závodnice Sabine Schmitz, které se taky říká Královna Nürburgringu, ale ta se občas mihne na obrazovce ve své skutečné podobě. A ta to rozhodně není – je totiž blonďatá. A že je Stigů víc? O tom se ale hovořilo ještě předtím, než se BBC rozešla s původní moderátorskou trojicí, takže žádná novinka!

Reklama

Související témata:
Načítám