Hlavní obsah

Nový sportovní Auris GRMN by měl mít 300 koní

 

Potom, co se skvělým způsobem uvedl malý Yaris GRMN, Toyota už plánuje nový ostrý hatchback. Tím by měl být nový Auris GRMN, který přijde nejpozději do tří let a nebude pouze limitovanou edicí.

Článek

Už je to nějakou dobu, co se Toyota správně rozhodla, že se vrátí ke kořenům. Podle našeho názoru to bylo v době, kdy začala vyvíjet lehké kupé GT86. Tehdy její prezident Toyoda řekl, že Toyota musí být opět značkou, která vyrábí dobrá sportovní auta. Pomalu se k tomu dopracovává. Kupé GT86 nás strašně baví. Teď čekáme na znovuzrození Supry, kterou Toyota bude vyrábět společně s BMW, a mezitím si střihla překvapení v podobě Yarisu GRMN. Ten měl za úkol marketingově podpořit opětovný vstup do WRC a zároveň ukázat potenciál sportovních verzí standardních modelů. No, pokud to měla být názorná ukázka, tak se povedla na výbornou a my se máme na co těšit. Klidně se podívejte na moje video z testování Yarisu GRMN.

Byl to takový návrat do devadesátých let. Hravý a strašně zábavný hatchback, který všechno nechával na řidiči. Tohle máme opravdu rádi. A teď už se začíná mluvit o dalším modelu, o kterém jsme věděli, že určitě přijde. Bude jím nový Auris, který byl ve standardním provedení představen na autosalónu v Ženevě. A i tady se máme na co těšit, protože základní varianta Aurisu by měla být velmi dobrá, design je hodně zajímavý a verze GRMN by měla atakovat 300 koní. Dokonce se spekuluje, jestli nebudou dvě sportovní verze.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedna jemnější GR (Gazoo Racing) možná s výkonem někde okolo 200 koní, třeba i jako hybridní varianta a potom ta nej GRMN (Gazoo Racing Meister of the Nürburgring), která dostane výkonnější pohonnou jednotku, která bude soupeřit s těmi nejlepšími, jako je například Honda Civic Type R, Renault Mégane nebo Peugeot 308 GTI. A kdy se ostrý Auris objeví? V Austrálii by to mělo být do tří let, což znamená, že v Evropě bychom mohli čekat pouze dva roky. Nového Aurise GRMN tedy přivítáme někdy v roce 2020! Už aby tu byl.

Reklama

Načítám