Hlavní obsah

Nový motor od McLarenu umí 200 km/h pod osm sekund. A svítí!

Foto: Archiv Garáž.cz

McLaren 720S bude opravdové monstrum. Kde je hranice mezi supersporty a hypersporty? Protože tahle šelma ji hodlá překročit nebo minimálně přepisovat. Přivítejte nový přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec!

Článek

Žádný motor neroste do nebe, a tak věrnou osmiválcovou třiosmičku v nejostřejším nehybridním McLarenu uvolní ze služby nováček s objemem rovných čtyř litrů a dvěma twinscroll turby. Podle automobilky se dovedou roztočit rychleji, než jejich předchůdci a 720S taky vyfasoval pečlivě laděný výfuk, abyste vším tím výkonem mohli oblažovat okolí. A komu to nestačí, ten si může přikoupit ještě sportovnější výfuk. Jen si dejte bacha, některé závodní trati mají decibelové limity, a McLaren 720S by je s takovou výbavičkou mohl hravě překročit.

Foto: Archiv Garáž.cz

A to nejdůležitější? Některá čísla si automobilka schovává až na debut do Ženevy, ale už teď víme, že z nuly na 200 km/h McLaren 720S vystartuje za 7,8 sekundy a čtvrt míle zvládne za 10,3 sekundy, což je opravdu skvělá hodnota. 720S je přitom jen odrazovým můstkem toho, čemu McLaren říká druhá generace supersportů. A v tom motoru je jistě potenciál na další zlepšování. Je to ale ještě supersport, když to šplhá k 800 koním? Nevíme, svět se zbláznil a pravidla přestávají platit. Asi jsme se zamilovali do tohoto motoru a McLaren nás ještě dráždí tím, že při odemčení vozu rozsvítí motorový prostor červeně, abyste si svůj osmiválec mohli dobře prohlédnout. Jasně, blbůstka, ale potěší.

Reklama

Načítám